Jihočeský oukrop
Česneková polévka - neboli úkrop nebo oukrop - je oblíbená česká klasika. Ochutnejte tuto z rozmixovaných brambor, díky kterým vás dobře zasytí. Čerstvá petrželka a křupavý chléb osmažený na sádle dodá polévce tu správnou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 905 kJ / 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,18 g |
Tuky | 30,13 g |
Vláknina | 11,85 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 37,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: tato polévka vyhrála 1. místo v pořadu Receptář
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2016 16:24
9. 2. 2016 13:15
19. 2. 2012 16:59
19. 2. 2012 15:49
19. 2. 2012 15:26
14. 10. 2011 19:45
14. 10. 2011 19:38
13. 10. 2011 19:40
11. 10. 2011 17:40
11. 10. 2011 17:38
11. 10. 2011 13:42
11. 10. 2011 12:41
tohle se mi líbí, bodík k tobě pílí
11. 10. 2011 10:36
11. 10. 2011 10:19
11. 10. 2011 10:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 1 hodinou
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 2 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 7 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Broskvové řezy s pudinkem
RAMiel uvařila před 15 minutami
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 2 hodinami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 3 hodinami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 4 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 4 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 5 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Další recepty
Tématické fráze: oukrop polevka oukrop oukrop recept co je oukrop recept na oukrop co je to oukrop recept oukrop oukrob recepty oukrop oukrop polévka oukropek oukroup jak se vaři oukrop jak se dela oukrop oukrou okrop jak uvařit oukrop oukrup uokrop oukrop polévka recept
Suroviny: voda, brambory, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, chléb, sádlo, petrželka zelená, majoránka
Jihočeský oukrop
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qM27
31 názorů