Staročeské plátky podlévané pivem
Zelenina a vepřové plátky potřené dobrou hořčicí, vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se hodí k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi vykouzlíte chutný nedělní oběd bez větší námahy.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 096 kJ / 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,13 g |
Tuky | 32,27 g |
Vláknina | 14,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 942 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 31,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hladká mouka použitá na obalení masa šťávu zahustí. Výborně se k masu hodí bramborové knedlíky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 1. 2012 13:20
7. 1. 2012 01:46
chtěla jsem se jen zeptat, jestli jste někdo nezkoušeli s černým pivem, jestli ta chuť je hodně odlišná děkuji
28. 11. 2011 12:16
xanny: to jsem ráda a doufám, že pochutnáte, díky
28. 11. 2011 11:41
Před chvílí jsem dopekla a už teď vím, že to nemá chybu . Staročeské koření jsem nesehnala, ale v komentářích je složení a kromě zázvoru jsem všechno měla, takže jsem si směs namíchala sama. Voní to tady úžasně, ještě bramborové knedlíky a oběd je na stole. Díky autorce za inspiraci a přidávám zasloužený bod
19. 11. 2011 14:51
ivulinka: děkuji MOC
18. 11. 2011 16:11
hannah79: byla jsem si přečíst složení Staročeského koření a je tam kmín, majoránka a bobkový list, pepř, sl. paprika, , muškátový květ, nové koření, zázvor.
18. 11. 2011 14:37
BILKOVAI: děkuji moc, že jsi vyzkoušela
17. 11. 2011 15:21
Ivulinko, vyzkoušeno a bylo to moc dobré. Bodík už jsem dala, tak teď už jenom foto
17. 11. 2011 14:15
Dobrý den, nepodařilo se mi sehnat Staročeské koření, čím by se dalo nahradit?
14. 11. 2011 14:46
hmmmm - další dobrota s pivem
14. 11. 2011 13:33
Velice hezky připravená dobrota+20
12. 11. 2011 16:59
+
12. 11. 2011 16:57
Ivulinko máš to krásné+. To jsme se tedy trefili
12. 11. 2011 12:24
mňam ,to je krása
12. 11. 2011 10:05
opět krása z kuchyně made in Ivulinka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 9 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Stencil je jeden ze způsobů moderního zdobení dortů. Poradíme s postupem
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: staročeské recepty z masa staročeské recepty staročeské koření složení starocesky veprovy platek staročeský oběd staročeský plátek staroceske maso recept recepty s pivem staročeské plátky staročeská vepřová kýta sraročeský oběd maso s pivem složení staročeskeho koření staročeské maso staročeské koření bůček podlévaný černým pivem staročeská kýta staročeské koření recepty staročeské vepřové maso starocesky kureci platek
Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, mrkev, celer, cibule, hořčice hrubozrnná, olej, koření, pivo světlé, sádlo, mouka hladká
Staročeské plátky podlévané pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o6Kj
43 názorů