Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 154 kJ / 5 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,46 g |
Tuky | 403,26 g |
Vláknina | 19,03 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 397,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Tento dezert pochází z Belgie, chutí připomíná české zákusky Štafetky.
**Jelikož tento dezert je bez mouky a použijeme-li čokoládu bez lepku, je vhodný i pro celiaky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2018 11:32
Dokonalé , neodolala bych
1. 3. 2015 19:00
Po delší době jsem to opět spáchal, tentokrát ve 3 vrstvách. Při té příležitosti jsem upravil i recept, hlavně množství surovin u krému, před tím tam bylo dvojnásobné množství, což bylo vážně moc.
7. 9. 2014 08:00
pipre: Vypadá skvěle ,jsem rád že vám chutnal. A asi máš pravdu že krému by stačilo méně
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta
6. 9. 2014 13:00
magdalenka: Díky ..Já nenatírala každý díl zvlášť. Plát jsem jen nařezala na 5 stejných dílů (mně vyšly 6 cm, široké, záleží na velikosti plechu)a zatím neoddělovala. Pak jsem na celý plát dílů stále pohromadě nanesla vrstvu krému, stejnoměrně rozetřela, nůž otočila tupou hranou dolů, podebrala krém v místě řezu a snadno oddělila po řezu díl i s krémem od dalších dílů dlouhým nožem podebrala, přenesla na podnos, stejným způsobem oddělila druhý namazaný díl a nanesla na první díl..dělám to tak i s točenými díly nastojato..
6. 9. 2014 12:30
pipre: ale sa ti podarili krásne...chutili určite skvele.
6. 9. 2014 12:14
magdalenka: Magdi, tak to by mne také zajímalo, já jsem ho pocukrovat zapomněla Pekla jsem ho asi 20 minut, až povrch mírně zezlátnul..Zřejmě ten cukr na povrchu má zkaramelizovat a mně to nějak uniklo. To je tak, když je někdo zbrklý nebo moc spěchá U mne to bylo obojí
6. 9. 2014 12:06
Miquel: Prosím, mám dotaz: Prečo sa cesto pred pečením popráši práškovým cukrom?
6. 9. 2014 11:22
Fotka nic moc, ale zákusek výborný ten kávový krém nemá chybu, nejvíc mi opravdu chutná z Nescafé Espresso. Jednou jsem použila levnější standart a nebylo to tak dobré jako toto. Příště ale zvolím možná méně krému, možná by stačilo ubrat jednu třetinu nebo i polovinu, podle toho, jak je kdo "krémový"
4. 9. 2014 20:33
e: Hihi nikdy jsem neměřil. Odhadem plát piškotu může mít po upečení cca 0,5-1 cm. Promazaný a poskládaný na sebe okolo 10 cm
4. 9. 2014 18:43
prosim, ako je vysoky po upeceni?
9. 6. 2014 15:39
Anička babička (neregistrovaný/á): v receptu je jasně napsáno "Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C" o horkovzduchu tam není ani zmínka, takže bez
8. 6. 2014 19:56
Prosím pečete na horko vzduch nebo klasicky prosím kdyby se tam psalo vždy na čem pečeme děkuji moc za odpověď.khlerova1.@ seznam cz
2. 4. 2014 20:19
Tak tohle je nádhera vyzkouším
1. 6. 2012 12:10
Použila jsem včera tvůj krém pro moučník, ikdyž těsto bylo jiného složení. Měla jsem formu 12 x 30 cm, s vyšším okrajem (peču v něm metrový dort) a krém jsem dělala z poloviční dávky. Bohatě mi to stačilo, protože jsem piškot prořezala jen na tři díly. Všem moc chutnalo
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.
Přidám foto, ikdyž se jedná jen o krém z receptu.
25. 1. 2012 15:53
Díky za body a komentáře
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 10 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 19 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 12 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 12 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 13 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Tématické fráze: mandlové řezy řezy s kávovým krémem mandlový zakusek mandlové zákusky mandlove zakusky recepty recepty pro celiaky štafetky s kávovým krémem mandlový dezert řezy s krémem zákusky z mandlové mouky řez s kávovým krémem mandlový řez mandlové dezerty rezy z mandlove mouky bezlepkový mandlový dezert zakusek s kavovym krém výborné řezy z mandlové mouky mandlovy dezert s krémem řezy na plech s kávovým krémem zákusek z mandlové mouky
Suroviny: mandle loupané, cukr moučkový, cukr krystal, máslo, škrob kukuřičný, vejce, bílek, cukr moučkový, mléko, škrob kukuřičný, máslo, cukr krystal, káva rozpustná, čokoláda na vaření, smetana, máslo
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
25 názorů