Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm plný různých chutí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 502 kJ / 1 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,88 g |
Tuky | 35,34 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 92,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspiraci jsem čerpala v listopadovém čísle Apetitu, ale recept jsem si upravila dle dostupných surovin.
Je to šťavnatá záležitost. Zelí je jakoby karamelové, vonící rozmarýnem a lehce pikantní díky zázvoru. Pomerančový džem tomu všemu dodal zajímavou dimenzi.
Jako přílohu jsme měli vařené brambory, ale docela jistě by se hodil i čerstvý chleba.
Budu ráda, když někdo vyzkoušíte. Je to velmi zajímavá, nevšední chuť. Mým strávníkům aspoň chutnalo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2012 18:24
29. 1. 2012 18:24
ach bože, rebi.. zase kecáš a něco tu smrdí že by samochvála
29. 1. 2012 18:17
29. 1. 2012 18:16
29. 1. 2012 18:13
taktéž vám, které recept oslovil, a za vaše komentíky i bodíky..díky, díky, díky
29. 1. 2012 17:48
29. 1. 2012 17:28
29. 1. 2012 16:39
díky, heřmánku
29. 1. 2012 16:37
nejprv mi napadlo...áá elíza zase řádila...a ejhle, ona revenička čarúvala a jak krásně, překrásně. máš to přeparádní a si čím dál tím lepčí, smekám čepicu z mauzolea i s tupé
29. 1. 2012 16:36
29. 1. 2012 16:04
29. 1. 2012 15:59
29. 1. 2012 15:45
29. 1. 2012 15:43
29. 1. 2012 15:35
potřebovala bych důchod nebo mateřskou..do prvního daleko, na druhé pozdě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 8 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 32 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Jak snadno a poměrně rychle nakrájet hlávku zelí. Po zhlédnutí názorného videa si s pevnými hlávkami snadno poradíte
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: pečená vepřová krkovice pečená krkovice v celku pomalu pečené vepřové maso pomalu pecena krkovicka pečená krkovice vepřová krkovice pečená pomalé pečení vepřového masa krkovička pečená na zelí pečená vepřová krkovice recepty pecena krkovicka se zelim vepřová krkovice pečená v celku vepřová krkovice na zelí krkovice na zelí pecena krkovička v celku pečená vepřová krkovička vepřova krkovička, pečeně, recepty pomalu pečená krkovička v celku krkovička na zelí pomalu pečené maso pečená vepřová krkovička recept
Suroviny: krkovice vepřová, pepř drcený, sůl, rozmarýn, olej, cibule, zelí bílé hlávkové, jablko červené, víno bílé suché, džem pomerančový, zázvor čerstvý, ocet vinný bílý, cukr krupice, olej
Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7w6
34 názorů