Podzimní kuchyně voní lesem: Houby, zvěřina, šípková omáčka a další oblíbené recepty
Podzim po parném létě přináší první chladné dny i deštivé počasí, které ale rozhodně není na škodu. Právě díky vlhku totiž v lesích raší houby. A Češi houbaření milují! Bedly, hříbky, babky - to všechno se při procházce po mechu dá nasbírat a následně doma zpracovat v nějakou lahůdku. Houby k podzimnímu jídelníčku rozhodně patří, ať už ve formě smaženice nebo jako přísada do vydatné bramboračky. Hutné polévky se do podzimního menu také hodí, protože dokážou v sychravém podzimu zasytit i zahřát. Zkuste například mrkvovou nebo dýňovou, která se skvěle hodí na Halloween.
K podzimu se hodí také recepty ze zvěřiny. Napříkald jelení nebo kančí guláš určitě musíte zkusit. A koneckonců, kančí je už taková česká legenda; jen se rozhodnout, jestli raději se šípkovou, nebo se zelím. Jisté je jen to, že k obojímu patří knedlík a dobré pivo na zapití. Nicméně, na podzim si užijete masové pečeně a rolády všeho druhu. K podzimu patří také jablka, hrušky a nejrůznější koláče, buchty a záviny z nich. Stejně tak je třeba zavařit letní úrodu a vyrobit například domácí marmelády. Nálože kalorií se nemusíte bát - koneckonců, před zimou je potřeba se pořádně „zateplit“ vydatnou stravou.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 58 minutami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 13 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 23 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí marmelády? Přinášíme zaručené rady, se kterými se vždy povedou!
Herce Lukáše Hejlíka žena doma k vaření moc nepouští, ale dokonalé italské dýňové rizoto má „povoleno“
Kostkový cukr vznikl díky české hospodyni. Konec nepraktických homolí zažila i Božena Němcová