Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a polijeme dostatečně omáčkou. Tak ať šípková vyhraje i u vás.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 905 kJ / 1 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 185,12 g |
Tuky | 57,15 g |
Vláknina | 15,24 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 76,73 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 8. 2016 17:22
Dnes jsem dělala tak nějak stejně
4. 12. 2013 01:17
rebelko sezen si cislo na mistniho hajnyho a kance mas hned tuhle sem objednal cca 14dni a je v mrazaku 15kg cistyho masa vyslo talir.(samozrejme ti ho daj za ty prachy vcelku). cena se pohybuje od 35-55kc za kilo nestazenej.
12. 4. 2012 10:18
Tak tenhle receptík mi nějak unikl! Mám to štěstí, že kančí (nebo jinou divočinu) občas dostanu od tchána. Se šípkovou jsem ještě také nedělala, ale až se mi ten kanec dostane pod ruku, tak určitě takto vyzkouším. Ta omáčka vypadá báječně! +
15. 2. 2012 22:11
+12
13. 2. 2012 18:51
rihana:Do vyhledávače jsem zadala a nic. Ale jedna dobrá dušička mi ho brzy pošle.
13. 2. 2012 10:59
nofrona: je to jednoduché, dáte si do vyhledavače "šípková marmeláda" a vyleze toho spousta a vše je prakticky stejné. Jen jedna užitečná rada. Zásadně šípky nekuchám a nečistím, jak se všude uvádí. Jen je řádně omyju. Jednou jsem to četla na internetu, že to není třeba a od té doby to tak dělám. Marmeláda je nádherná. Dá jen trochu více práce pasírování, ředím to převařenou vodou. Z těch slupek pak vařím čaj, něco si dám po troškách zamrazít. Je mi to škoda vyhazovat.
12. 2. 2012 15:06
rihana:Určitě je lepší použít kvalitní červené víno. Rajský protlak to zjemní, více marmelády mi příjde že to drhne na patře. Třeba by byla domácí lepší, ale nenašla jsem recept, pomůžete?
12. 2. 2012 14:04
Také dávám lepší červené víno. Jen jsem si všimla rajského protlaku, ten nedávám. Zato více šípkové zavařeniny.
12. 2. 2012 10:07
Kančí maso je bomba, ale šípkovou omáčku jsem ještě bohužel nikdy nejedla. Recept se mi moc líbí. Ukládám...+1
12. 2. 2012 09:05
Ivana Ch: Děkuji za odpověď.
12. 2. 2012 05:13
Eliza:Já dávám víno červené, né krabicové, klidně dražší,zdá se mě to chutnější.
11. 2. 2012 23:03
To je moc krásný recept na jistě vynikající pochoutku...Mám v plánu dělat zítra podobně krůtí (kančí nemaje), tak se zeptám: víno červené nebo bílé?
Prozatím posílám bod, musí to být skvělé.
Prozatím posílám bod, musí to být skvělé.
11. 2. 2012 20:57
Čerstvé kančí mívají v Intersparu, možná taky v Tscu, včera jsem tam viděla jelení (není to ovšem nejlevnější).
11. 2. 2012 20:37
nofrona: Je to podobné jako svíčková, ale není v tom smetana, na zeleninu dám taky vysmažit ocet a nechám den odpočinout, Šípkovou marmeládu mám svoji, takže ji dávám fakt hodně.
A ještě k tomu masu. Já kančí mívám, ale když nemám, tak tuto omáčku dělám z hovězího nebo z krůtích stehen a tak různě. Je to stejně vynikající a myslím, že omáčka je zdravá.
A ještě k tomu masu. Já kančí mívám, ale když nemám, tak tuto omáčku dělám z hovězího nebo z krůtích stehen a tak různě. Je to stejně vynikající a myslím, že omáčka je zdravá.
11. 2. 2012 18:39
Kanec je v mrazáku se šípkovou jsem ještě nedělala za pokus to stojí, velice mě to láká
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 5 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 18 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 5 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 8 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 8 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 8 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 8 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 9 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jste milovníci nadýchaného českého pokladu? Ale co k němu stále vymýšlet? Představujeme oblíbené recepty s houskovým knedlíkem
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kančí kýta nejlepší recepty jelení kýta se šípkovou omáčkou kýta z divočáka recept svíčková z kančí kýty recept kančí se šípkovou omáčkou kanec na šípkové omáčce kanec na šípkové omáčce kančí na šípkové kančí kýta recept kýta z divočáka kančí na šipkové omačce divočák se šípkovou kančí kýta recepty kančí kyta recept na šípkovou omáčku kančí se sípkovou omáčkou jelení kýta s šípkovou omáčkou divocak se sipkovou omackou kanci s povidlovou omackou jelení svíčková se šípkovou omáčkou
Suroviny: kýta kančí, slanina, cibule, marmeláda šípková, protlak rajčatový, citron, mouka hladká, sádlo, koření na divočinu, jalovec, sůl, cukr, víno červené, voda
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
27 názorů