Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 392 kJ / 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,88 g |
Tuky | 53,57 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 72,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj receptu: Kuchařka Jak šmakuje Moravskoslezsko? Recept je od paní Heleny Felbrové.
Trochu jsem si ho poupravila, v původním receptu se taky nedával ocet a pepř, a místo vodou se řepa zalila 1 dl červeného vína a mohlo se ještě dochutit citrónovou šťávou.
Závin se hodí jako příloha hlavně k pečené drůbeži.
Zkusila jsem do části nádivky vmíchat trochu Solamylu, řepa držela víc pohromadě, ale nebyla tak nadýchaná a vypadala sklovitě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2012 11:48
21. 2. 2012 20:31
21. 2. 2012 20:26
21. 2. 2012 19:05
21. 2. 2012 18:56
Dávám bodík a určitě vyzkouším!!!
21. 2. 2012 17:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 14 minutami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 4 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 15 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 17 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 3 minutami
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 10 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 19 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 24 minutami
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 39 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 hodinou
Slepice na paprice
Japin uvařila před 1 hodinou
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Další recepty
Tématické fráze: karpačo s červené řepy štrůdl s červenou řepou jak šmakuje moravskoslezsko recepty štrúdl z červené řepy jak dlouho se peče závin příloha k pečeným žebrům jak šmakuje moravskoslezsko délka vaření červené řepy slaný štrůdl s červenou řepou karpačo z pečené červené řepy štrudl červená řepa závin z řepy příloha k pečeně u kureti štrůdl s řepou jak dlouho pect závin jak dlouho se peče listové těsto červená řepa k masu jak šmakuje moravskoslezsko kniha slany strudl s repou délka pečení zavinu
Suroviny: těsto listové, řepa červená, cibule, jablko, olej, cukr krupice, sůl, kmín drcený, pepř, ocet, vejce
Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGGl
6 názorů