Základní chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,73 g |
Tuky | 9,47 g |
Vláknina | 22,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 331,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ocet přidávám pro mírně nakyslou chuť střídy, kmínu poměrně více, má jím vonět asi každý pořádný chleba.......
Chlebíky, pečené v remosce ničím nepotíráme, i když nám pak při pečení prasknou. Remoska vypouští velice málo vlhkosti, kůrka by při potření mohla zůstat vlhká.
Tento základní chleba je velice dobrý (prý "nemá chybu" - pravil hlavní ochutnávač ) a vydrží tak až do druhého dne.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2023 09:31
7. 2. 2023 18:04
20. 9. 2022 13:22
20. 9. 2022 12:53
Pečeno bylo v hliníku (na papíru)
No, někdy se mezi nebem a zemí dějí nepochopitelné věci...
20. 9. 2022 10:18
19. 9. 2022 21:54
Časy se změnily a paní casinová frfle, že se musí šetřit
M.j. i z úsporných důvodů jsem hledal chleba z remosky a zvolil jsem tento...
Rcp jsem dodržel do mrtě až na maličkost: použito bylo 7g sušeného droždí...
Z těsta jsem udělal před druhým kynutím placku přes celé dno
Vše klaplo..., až na dobu pečení: pekl jsem na barvu a furt se mi zdálo (a nebyl to sen) že je chleba zespodu bledý Pekl jsem tedy 60´ (střídavě jsem nadkrýval alobalem) až byl produkt posléze podle mých představ - mám rád kůrku! (příště nebudu péci na papíru)
Děkuji za tento postup
18. 4. 2022 12:37
16. 1. 2022 16:19
2. 7. 2021 15:04
2. 7. 2021 08:41
Majiteľom remosky doporučujem vyskúšať tento recept.
27. 6. 2021 16:20
27. 6. 2021 14:43
2. 11. 2017 13:59
2. 11. 2017 13:50
Doporučila bych vám dávku těsta dodržet. Možná se do remosky vejde i více, ale je to maličký prostor, veliký chleba se v něm nemusí dobře propéct a kvalita kůrky také utrpí.
2. 11. 2017 13:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 48 minutami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 22 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 53 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 10 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 10 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 10 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 11 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 13 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba v remosce chleba z remosky chleba v remosce chleba pečený v remosce chléb z remosky chléb pečený v remosce chléb v remosce jak upéct chleba v remosce remoska zkušenosti domaci chleba v remosce pečivo v remosce domácí chleba z remosky chléb remoska domaci chleb z remosky chleba do remosky pečivo z remosky remoska chleba pečený chléb v remosce chleba remoska remoska návod
Suroviny: voda, cukr, sůl, ocet, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
Domácí chléb bez hnětení
leosek
Hodnocení receptu je 5,0 (186×)