Osvědčený velikonoční ořechový beránek
Ořechové těsto se postará o chutnost a kyprost beránka pro velikonoční stůl. Zkuste tuto verzi oblíbeného moučníku, může se stát i vaším nejoblíbenějším. Nezapomeňte ho nakonec bohatě pocukrovat, nebo ozdobit kudrlinkami z bílkového sněhu.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 10 362 kJ / 2 477 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,64 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 423,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Množství je tak na tu klasickou kameninovou formu na beránka, poté, co se mi rozbila, ho peču v té kovové a to mi ještě vybyde troška těsta na 1 - 2 mufinky.
Je výborný, lehoučký, moc chutný, oříškový. Zatím se mi osvědčil z těch, co jsem dělala, nejvíc.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2012 08:36
Baránok je upečný, ale polevou ho nezdobím, nakoľko u nás sa podáva baránok nie ako múčnik, ale vlastne ako príloha ( namiesto chleba ) na veľkonočné raňajky ku klobáse, údenej varenej šunke, údenému varenému bôčiku, syrku, vajíčkam...
23. 3. 2012 21:04
Určitě zkusím a pak dodám foto
17. 3. 2012 22:29
Jani Remková, děkuju za přivítání , já si sem občas chodím "ulovit něco dobrého", když nemám inspiraci a vždycky tu najdu tóóólik dobrot
No zatím nevkládám, protože zjišťuju, že už tu snad všecko na světě je a navíc ve svých "archívech" nemám uvedené autory a nerada bych někoho naštvala. Tak se chci nejprve trošku zorientovat.
To množství těsta určitě záleží na tom, jakou formu kdo má, tu moji letitou keramickou už nezměřím, je fuč a na tu kovovou je toho až až, že mi to přetéká, jak je to krásně vyšlehané.
A ten křupavý sníh je tam výborný, to mi děcka vždycky ožírala první, ten tam prostě musí být.
No zatím nevkládám, protože zjišťuju, že už tu snad všecko na světě je a navíc ve svých "archívech" nemám uvedené autory a nerada bych někoho naštvala. Tak se chci nejprve trošku zorientovat.
To množství těsta určitě záleží na tom, jakou formu kdo má, tu moji letitou keramickou už nezměřím, je fuč a na tu kovovou je toho až až, že mi to přetéká, jak je to krásně vyšlehané.
A ten křupavý sníh je tam výborný, to mi děcka vždycky ožírala první, ten tam prostě musí být.
17. 3. 2012 12:15
17. 3. 2012 11:27
DajaH ahoj, zdravím tě na Topkách. Vím, že jsi tady už chvíli, ale to je od tebe první recept. Oříškového beránka jsem ještě nezkoušela, ukládám si ho a zkusím. Je toho těsta opravdu dost na toho klasického kameninového? Přece jen ze 2 vajíček..ale snad ano, uvidíme.
Tak zpět!!! Koukám, že už jsem dělala i ořechového, ale z více vajec. Takže super, při ceně vajec...
Tak zpět!!! Koukám, že už jsem dělala i ořechového, ale z více vajec. Takže super, při ceně vajec...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 33 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 56 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 8 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Jak snadno vymazat a vysypat formu na beránka. Video předvede názorný postup
Co je třeba vědět při pečení beránka? Toto je deset odpovědí na nejčastější otázky
Další recepty
Tématické fráze: ořechový beránek velikonoční beránek oříškový ořechovy beranek recept sníh na zdobení beránka sníh na beránka recept na velikonocniho beranka orechoveho velikonoční beránek z orechoveho testa velikonocni oriskovy beranek recept na ořechového beránka oříškový velikonoční beránek oříškový beránek velikonoční beránek s jablky velikonoční beránek zdravý recept beránek s ořechy výborný ořechový beránek beránek ořechový snih na velikonočního beránka osvědčený recept na beránka recept na sníh na beránka velikonoční beránek recept
Suroviny: vejce, cukr krupice, voda, olej, mouka hladká, kypřící prášek, ořechy vlašské, bílek, cukr moučkový
Osvědčený velikonoční ořechový beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mG90
5 názorů