Jednoduchý štrůdlík, nejen pro Naděnku
Takový vymazlený štrůdlik určitě udělá radost nejen Naděnce! Voňavá náplň i osvědčené těsto se spojí v chuťový požitek. Příprava a čekání na vychladnutí štrůdlu vytaženého z trouby se určitě zúročí v pochvale strávníků!
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 8 305 kJ / 1 985 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,50 g |
Tuky | 105,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 219,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Protože Strakonické štrůdle se tu setkaly s velmi kladným ohlasem, rozhodla jsem se zveřejnit ještě další, náš oblíbený. Nesnažte se, prosím, nahradit sádlo máslem, ani jiným tukem, protože díky sádlu je tento štrůdl křehký a hezky voní. Nakonec uvidíte sami, pokud ho vyzkoušíte. S kávou nebo čajem hezky provoní vaše příbytky a je vhodný na příjemné podzimní večery.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2023 12:08
Jsem na rozpacích ... , ale přeci to nevyhodím ...
6. 12. 2012 18:29
Aničko , ani nevíš, jak jsi mne potěšila, že jsi ten receptík vyzkoušela, nádherné fotečky, už z nich je vidět, jak je štrúdlík křehoučký, zkrátka, jsi šikulka a pro mě je to čest, že právě Ty jsi upekla. Moc děkuji a nechte si chutnat
6. 12. 2012 15:58
Jaňulko,po vyškvaření sádla jsem neodolala a vyzkoušela Tvé štrůdlíkové těsto.Moc krásně se s ním pracovalo a těsto je po upečení nádherně křehounkéJá osobně dávám raději jablíčka nastrouhaná na hrubém slzičkovém struhadle(mám jistotu,že mi štrůdlík při balení neprdne)vždycky přebytečnou šťávu vytlačím.Také raději podsypávám nadrcenými piškoty a místo rumu hodně pokapu rozpuštěným máslem.Pak zavinu,pečící podložku lehce potřu studenou vodou a štrůdlík jako Ty po upečení potírám máslem
Na záviny mám své oblíbené domácí listové těsto a jsem ráda,že mohu k němu zařadit i to Tvé,protože jsem s ním velice spokojená
Děkuji Ti za nějBodík šel už posledně,tak dnes pár fotek
Na záviny mám své oblíbené domácí listové těsto a jsem ráda,že mohu k němu zařadit i to Tvé,protože jsem s ním velice spokojená
Děkuji Ti za nějBodík šel už posledně,tak dnes pár fotek
28. 9. 2012 11:41
maris: no ne že bych proti tomuto rcp něco měla, potažmo, když má takový název, ale ty strakoničáky jsou prostě úúúžasné včera jsem je opět vinula
28. 9. 2012 11:36
rebeka: Rebi - jak řekneš - tak bude
28. 9. 2012 11:33
maris: jednoznačně "strakoničáky" ty jsou
28. 9. 2012 10:58
maris:Maruško, toť dilema opravdu je, ale co zkusit v poloviční dávce obě těsta a pak bys porovnala a nás o tom informovala
28. 9. 2012 10:51
yanull: dnes jsem se chystala na Tvé Strakonické štrudle a teď mám dilema, co vybrat, ani já nepochybuji, že i tento štrúdlík bude vynikající+7
28. 9. 2012 10:20
magdalenka:Magduško, Tobě, i všem ostatním děvčatům moc děkuji a těším se na vyzkoušení
28. 9. 2012 09:59
yanull: o skvelom výsledku nepochybujem...máš tu všetko dobré veci...
28. 9. 2012 06:51
vypadá zajímavě,zkusím
27. 9. 2012 21:49
1974andrea:no, tak není co řešit
27. 9. 2012 21:30
yanull:To já zas porumíkuju, ale s těma ořechama budu muset teda počkat
27. 9. 2012 21:27
1974andrea:Andrejko, když bys nedala rozinky, tak aspoň porumíkuj a za ty ořechy bych se přimlouvala, bez nich by to nebylo ono
27. 9. 2012 21:26
Anna Kocikova:Aničko, já mám tento recept od své mamky, ta zase od své a myslím, že tenkrát se vařilo a peklo jednině se sádlem a nikdo ani neměl problémy s cholesterolem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 42 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 45 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: frgalova buchta jednoduché záviny strakoničáky recept strakoničáky strakonický štrúdl od yanull nahřatý hrnec záviny rcp recept na domaci krehoucky strudl
Suroviny: mouka hladká, sádlo, sůl, voda, jablko, skořice, cukr krupice, rozinky v rumu, ořechy vlašské, strouhanka
Jednoduchý štrůdlík, nejen pro Naděnku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wo8v
23 názorů