Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 329 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,59 g |
Tuky | 17,38 g |
Vláknina | 22,87 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 35,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 6. 2020 18:48
Eja57:Len autor receptu môže nastaviť tú ktorú fotku za hlavnú, v tomto prípade Dajda. (a zrejme moderátorky)
17. 6. 2020 18:00
Eja57: Díky moc, pobavila jsi mně..
17. 6. 2020 17:47
mika59: ale no tak přece teď nezačnu vařit fotka je ...ale nějak nechápu, proč jako hlavní fotka zůstává ta co nejmíň odpovídá receptu....
17. 6. 2020 17:12
U nás teda s chlebem Přidávám bod a fotku.
19. 1. 2020 15:52
bohynovka: no toto...takový poklad jsem přehlédla...děkuji za vytažení receptu
19. 1. 2020 15:43
sonal: Protoze foto neni autorky receptu. Ja jsem tento gulas jiz nekolikrat realizovala a vysledek je vizualne naprosto jiny. Diky peceni v troube je vysledna barva daleko tmavsi a smes hustsi.
Vysledek je ovsem, pri dodrzeni postupu vyse, opravdu famozni. Maso je velmi krehke a lehce opecene, s tokajskym je celkova chut naprosto dokonala a opravdu je nejchutnejsi s chlebem.
Vysledek je ovsem, pri dodrzeni postupu vyse, opravdu famozni. Maso je velmi krehke a lehce opecene, s tokajskym je celkova chut naprosto dokonala a opravdu je nejchutnejsi s chlebem.
19. 1. 2020 15:27
Nabízíme proleželé s čerstvým chlebem (žádné kynuté české knedlíky!) ja ho mám rada s chlebíkom, tak prečo foto s knedlí:-kom..
15. 8. 2017 23:29
Tak to je NEBE V HUBĚ!!!!!! Lepší Segedín jsem ještě nejedl. Akorát místo Tokaje jsem použil domácí vývar.
23. 7. 2017 16:45
Neviem,koho to bola babicka,ale urcite robila jeden z najlepsich gulasov Segede v slnecnej sustave.. Teraz som ho dovaril a teda klobuk dole... Dakujem za recept
2. 5. 2017 18:46
Dajdo, je opravdu vyborny. Tokajske krasne doladilo nase Turanske zeli a i s minimem koreni byl vyborny.
Zapomnela jsem na cesnek, ale i tak to byla (s cerstvym chlebem) mana nebeska.
Dekuji za recept a vrele doporucuji. To krehounke opecene masicko zlaka kazdeho.
Zapomnela jsem na cesnek, ale i tak to byla (s cerstvym chlebem) mana nebeska.
Dekuji za recept a vrele doporucuji. To krehounke opecene masicko zlaka kazdeho.
16. 1. 2017 22:47
Lumiel: Super!
16. 1. 2017 20:20
Povedlo se moc dobreeeej byl
14. 1. 2017 05:07
Lumiel: Až se začne dělat na povrchu "kůrčička". Stupně Vám neřeknu, to záleží na troubě. Rámcově bych řekla raději více, ale pozor na spálení vrchní vrstvy, musí to být jen ta kůrčička. Maso by nemělo plavat, měla by to být taková hustší směs.
13. 1. 2017 22:58
Na kolik minut to mam zapect a kolik stupnu? Dekuji
2. 8. 2013 17:47
Dajda: Je to přesně ten tvůj, dělala jsem ho podle tebe
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 9 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 14 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 38 minutami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 3 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 5 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kam se hodí která smetana. Potřebujeme ji k zapékání, do omáček i polévek. Poradíme, jakou zvolit, aby se pokrm nesrazil
Jak správně dusit maso, aby bylo šťavnaté. Poradíme vám, jak získat pokrm s výraznou chutí a vůní
Maďarská delikatesa ze zbytků? Tajemství Hortobáďských palačinek tkví v omáčce!
Další recepty
Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky
Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xp2o
57 názorů