Křenová omáčka s hovězím masem
Křenová omáčka je rychlá, zdravá, chutná a navzdory použitým dražším surovinám je ve výsledku levná. Jako tradiční přílohu podáváme houskový nebo karlovarský knedlík, varianta s vařeným vejcem místo masa chutná i s bramborami.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 085 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,36 g |
Tuky | 24,80 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar jsem si připravila předchozí den a protože vařím na klasickém kuchyňském sporáku na dřevo, nepotřebuji pomalý hrnec, na správném místě plotny mohu "pomalit" celý den :-)) Křen používám zásadně nakládaný, se syrovým nemám dobré zkušenosti v teplé kuchyni, má tendenci hořknout.
Recepty, které jsem tu našla, používají jako základ křenovky mléko. Nám takto chutná víc, i postup je trochu jiný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 1. 2024 23:27
výborné, doporučuji
8. 8. 2016 20:10
Jana Remkova: Díky, Jani, to mne moc těší
8. 8. 2016 17:01
Dovolím si přidat foto. Je skvělá
22. 11. 2012 10:11
rihana: PŘESNĚ!!!
22. 11. 2012 10:04
Taky jsem ji neuměla, byla nějak nahořklá. Až jsem se někde dočetla, že čerstvý křen se musí dát až úplně nakonec a jen lehce přejít varem. A takhle byla dokonalá. Díky za připomenutí.
22. 11. 2012 01:24
Tuhle omáčku jsem se musela naučit. Vzpomínám si, že když jsem ji kdysi uvařila dětem, vůbec jim nechutnala. Až tady na Topkách jsem zjistila, jak na to a dcera uznala, že je dobráá!
21. 11. 2012 21:32
hosta:dík, zhruba toľko porcií by som varila pre nás.
21. 11. 2012 19:10
křenovou já moc ráda
21. 11. 2012 18:27
magdalenka: ta sklenička má cca 20 dkg, vše se odvíjí od toho, kolik toho vaříš, nám tentokrát stačila - možná jsem dala lžičku navíc z předchozí
21. 11. 2012 18:25
MoniqueLaMutti: no někdy nestačí, ale tenhle má extra říz. vařila jsem asi tak čtyři-pět porcí, jsme dva a jedli bychom to týden
21. 11. 2012 18:18
já nevím....vám všem opravdu stačí sklenička křenu????? já teda musela letět ještě do večerky pro druhou, s jednou to bylo úplně slaboučké a až s tou celou druhou to získalo ten správný říz podotýkám, že jsem toho nenavařila kotel, ale pouze klasickej třílitrovej hrnec ....
21. 11. 2012 17:26
hosta: Mám dotaz - aký veľký je ten chren - koľko asi gramov, koľko omáčky máš z jednej fľaštičky? Koľko bežných stravníkov z toho nakŕmiš? Ďakujem.
21. 11. 2012 15:27
Bibinka: no vidíš, já ho koupila ve starožitnostech, mám ráda staré anglické vzory. hluboké, mělké, nějaké mísy - jen ne malé, bohužel. na focení není ideální, ale není ani ideální světlo
21. 11. 2012 15:10
Hosti, krásná a dobrá klasika a už to to musím napsat-máš servis jako já a i proto máš 4.bod
21. 11. 2012 15:09
my děláme zádadně s vepřovým srdcem a s vařeným bramborem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 5 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 6 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 7 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 11 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Jak připravit křepelčí vajíčka: Poradíme vám několik tipů na jejich zpracování
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Další recepty
Tématické fráze: křenová omáčka s hovězim křenová omáčka podle pohlreicha krenova omacka s hoveziho masa hovezi maso s krenovou omackou křenová omáčka pohlreich křenovå omáčka k masu křenová omáčka videorecept křenová omáčka s veprovym masem krenova omacka hovezi v krenove omacce hovezi s krenovou omackou hovezi na krenu hovezi křenova omacka křenová omáčka z hovězího masa top recepty křenova omáčka nejlepší křenová omáčka hovězí maso v křenové omáčce křenová omáčka s kuřecím masem křenová omáčka s vývarem křenová omáčka kucharka pro dceru
Suroviny: vývar hovězí, vývar masový, máslo, mouka hladká, křen nakládaný, smetana ke šlehání, sůl, cukr, máslo
Křenová omáčka s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Gr7
18 názorů