Smažené býčí koule
Rádi experimentujete? Podle tohoto receptu si můžete připravit jednu z nejopomíjenějších pochoutek - býčí žlázy. Jejich maso je libové, velmi jemné a třeba jim díky řízkové úpravě přijdete na chuť i vy.
Suroviny pro 6
6
plátků
Nutriční hodnoty
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ve většině popisů najdeme info o několikahodinovém namáčení do mléka. Je to jen psychická berlička, kde se podvědomě zbavujeme nežádoucích pachů moči. Ze stejného důvodu se je například hodně potírá česnekem. Je to ale jen psychický problém, ve skutečnosti pokud je jen oloupeme a opláchneme, tak ničím nesmrdí - tato varianta je ideální pro první vyzkoušení této pochoutky, pak je již možno s pradávným afrodisiakem experimentovat podle chuti a nálady.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2012 20:01
Díky
Jinak všem děkuji za reakce, debata je úsměvná. A těm co se bojí, říkám nebojte se a ochutnejte. Je to fakt super
7. 12. 2012 19:32
Ešte by som dodala, že fakt nie je potrebné žiadne namáčanie v mlieku a pod. Sú úplne bez pachu.
6. 12. 2012 20:55
Tvůj velice precizní popis si zaslouží další bodík
6. 12. 2012 16:18
6. 12. 2012 14:17
6. 12. 2012 14:08
6. 12. 2012 13:22
6. 12. 2012 12:27
6. 12. 2012 09:16
6. 12. 2012 06:44
přesto nechám tuto pochoutku jiným labužníkům..
5. 12. 2012 23:02
5. 12. 2012 22:31
5. 12. 2012 21:56
5. 12. 2012 21:53
5. 12. 2012 21:03
Tak nic, jdu uklidit kuchyň (je z ní bojiště po pečení cukroví).
Snad recept jednou vyzkouším a děkuji za důkladný popis a rozbor
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Čajové věnečky
AryKlofan188 uvařila před 14 minutami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Marie65 uvařila před 1 hodinou
Kynuté těsto na štrúdl
Sei uvařila před 2 hodinami
Meruňkový makovec
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 13 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 14 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 16 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 16 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 16 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce?
Řízek není jen plátek obalovaného masa. Víte, co vše se dá usmažit v trojobalu?
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Další recepty
Tématické fráze: byci koule byci koule recept býčí žlázy recept na byčí koule býčí koule recepty recepty býčí koule byci zlazy recept recept byci koule bici koule býčí žlázy recepty smažené býčí žlázy recept na býčí žlázy recept býčí žlázy bici zlazy bici koule recept byčí kule recepty býčí žlázy bycie zlazy recept recepty na byčí žlázy býčí žlázy smažené
Suroviny: vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej
Smažené býčí koule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GBn
29 názorů