Babiččiny zelňáky
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 17 592 kJ / 4 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 258,50 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 385,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2012 19:52
to může být moc dobré
29. 12. 2012 10:08
Tak uz to ctu,nahradim vajickem
29. 12. 2012 10:05
Da se nejak sadlo nhradit?? Tady ho nesezenu
29. 12. 2012 09:19
moc hezké to je
29. 12. 2012 09:02
Je to každém.... ale zelňáky co pekla moje babi jsou ze sádla a rozhodně nejsou mastné pokud je to z vejce tak už to není tenhle recept....a hlavně to není pravý jihočeský zelňák
28. 12. 2012 23:47
...teprve to zkusim ,asi lepe s vejcem jak navrhl kdosi.....
28. 12. 2012 20:32
Zelňáky jsem jedla vždy u švagrové a moc mi chutnali+
28. 12. 2012 19:14
Upelka jsem jich tři plechy cca 45 ks a ještě druhý den ráno se na tácu bál o samotě poslední jeden
28. 12. 2012 19:13
Šárko, taky tu mám na n recept a mám zelňáky moc rádi a je dobře, že jsi mi je připomněla. Dávám 6.bod
28. 12. 2012 19:13
Vyborne, delam je podobne, akorat misto sadla dam vejce, aby to nebylo tucne a pecu na pecicim papiru bez tuku. Po upeceni mezi ne mrsknu dva platku kruti sunky, trochu kecupu a horcice a mam super dietni jidlo plne vlakniny a bilkoviny, ktere skvele zasyti...
28. 12. 2012 18:53
28. 12. 2012 18:36
Zelné placičky miluji a tyto vypadají velmi dobře+
28. 12. 2012 18:32
To musí být dobrotaDávám první bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 58 minutami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 18 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 22 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 18 sekundami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 10 minutami
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 10 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 10 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 12 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 13 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 14 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramboráky s kysaným zelím v těstě: Zelí bramboráky odlehčí, dodá jim nakyslou chuť a díky němu jsou i šťavnatější
Zelné placky pečené na pánvi a v troubě. Nejlepší zelňáky podle našich babiček
Jak využít jitrnicový prejt? Skvěle chutná zapečený i jako náplň do taštiček nebo v podobě polévkových knedlíčků
Další recepty
Tématické fráze: zelnaky zelnaky recept domácí zelnáky pečené recept na prave zelnaky recept na zelňáky babiččiny zelníky recepty.cz zelnáky recept zelňáky zelovky zelnak zelovka babicciny recepty zelňáky bez sádla zelňáky na plech babičiny zelňáky jihočeské zelňáky recepty zelňáky zelnak recept zelňáky recepty zelniky
Suroviny: sádlo, mouka hladká, zelí kysané, sůl, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, sádlo
Babiččiny zelňáky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWyn
28 názorů