Medové jidáše
Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna, díky které zvládneme kynuté těsto velmi snadno.
Suroviny pro 18 kusů
18 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 14 701 kJ / 3 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,15 g |
Tuky | 148,86 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 820 mg |
Sodík | 525 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 458,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já použila pekárnu, takže jsem to dala všechno do pekárny a těsto mě pěkně vypracovala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2020 14:04
1. 4. 2013 22:02
Emča:díky moc,nám chutnají,jsou takové vláčné i třeba druhý den
1. 4. 2013 20:43
Zdravím a posílám bodíky,celkem 5 ks. Pekla jsem je dnes,1.dubna a nejprve 1 dávku a jak tu byla celá naše rodinka ,připekla jsem ještě jednou a rovnou ze dvou dávek. Super, neznala jsem a určitě je zařadím. Nejsem dlouho na Topkách,ale recepty mi chodí každý den na mail a fakt se těším a zkouším a moc mě baví dělat něco nového .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 2 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 4 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 4 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 4 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 4 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 4 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 5 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí
Desatero rad, jak upéct jidáše. Proč se pečou a jaký mají tvar
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: medové jidáše medové jidášky medové jidáše recept medoé jidáše jidáše nejlepší recept jidaše recept medový jidáši s ořechy jidáše medové recept velikonoční jidáše medové jidase polohruba drozdi nejlepší recept jidaše medové jidáše s ořechama medove jidase recepty recept na medové jidáše medový jidáši recept jidáše velikonoční jidáše top medové jidaše z pekárny jidáše medové nejlepší medové jidáše
Suroviny: mouka, mléko, med, sůl, droždí čerstvé, máslo, žloutek, vejce
Medové jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0og7
3 názory