Taliány
Dříve velmi známá a takřka všude dostupná pochutina se pomalu vytratila z prodejních pultů. Podle tohoto receptu si je však můžete připravit doma a zavzpomínat nebo ochutnat masovou pochoutku z dob rodičů a prarodičů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
1 kg
Nutriční hodnoty
Energie | 13 743 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,74 g |
Tuky | 294,49 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 12,50 g |
Sůl | 31,24 g |
Sacharidy | 2,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dusičnan E252 (dusičnan draselný) pro potravinářské užití dá se koupit pod názvem Sanytr.
Velmi důležité je dodržovat dávkování, může poškodit zdraví, nicméně E252 obsahuje veškerá zelenina, tvrdé a polotvrdé sýry, některé ryby, hlavně uzené atd.
Doporučuji k receptu: místo soli koupit rychlosůl v drogerii Teta, tam už dusičnan je namíchaný.
Bez dusičnanu se dají vyrobit taliánky libové a taliány tučné, ale to už je jiný recept i jiný postup.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 12. 2014 23:52
3. 12. 2014 08:36
25. 7. 2014 22:55
23. 7. 2014 21:57
haolza:
28. 5. 2014 14:53
28. 5. 2014 12:47
1. 5. 2014 11:46
19. 2. 2014 19:18
28. 4. 2013 12:56
28. 4. 2013 12:43
jarda Kadic: máš pravdu, rychlosůl musí být.
Cituji http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/67-rych...:
Solící dusitanová směs (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, klobás, salámů, sekané, uzených mas, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Přispívá ke zvýšení údržnosti a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Na této adrese ji také lze koupit - 1 kg za 18 Kč, ale s poštovným vyjde na 179 Kč. To bude lepší ta TETA !
28. 4. 2013 12:41
28. 4. 2013 08:44
28. 4. 2013 08:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 10 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 3 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: talián uzenina jak připravit talián taliany recept na taliany talián uzenina příprava taliánů taliáni recept taliány recept jak dlouho vařit taliány talián recept taliáni jak je připravit jak se připravují taliáni taliáni jak připravit taliány vyroba talianu taliáni jak dlouho vařit taliáni jak se jí jak vařit taliány co je talián talián příprava
Suroviny: plecko telecí, lalok vepřový, ramínko vepřové, sůl, rychlosůl, pepř mletý, zázvor, kardamom, česnek
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
13 názorů