Celokváskový pšenično-žitný chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 588 kJ / 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,38 g |
Tuky | 4,38 g |
Vláknina | 19,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 170,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.
Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.
Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 12. 2016 20:41
Dnes jsem si všimla, že recept, podle kterého peču už několikátý rok chleba, jsem ještě ani nebodovala a hlavně za něj nepoděkovala. Opožděně děkuji za skvělý recept, který je u nás doma velmi oblíbený a u návštěvy vždy sklidím velký úspěch. Zatím se vždy povedl.
28. 3. 2014 08:53
Zdena z JM: nám chutnají i tyhle celokváskové (z pekárny). Jsou, pravda, ošizené o tu báječnou kůrku, ale když to zrovna nejde jinak....jsou i tak lepší než ty s droždím
28. 3. 2014 08:49
cathleen:recept jsem si vytiskla a brzy na něj přijde řada.
28. 3. 2014 08:26
Zdena z JM: Zdeni, na stránkách mám i celokváskový z pekárny - koukni
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...
28. 3. 2014 07:45
Díky za Vaše rady.Budu péct zase asi v neděli,tak to vyzkouším s celozrnnou a pak napíšu,jak to dopadlo.Musím říct,že do kváskového chleba jsme se přímo zamilovali.Ale peču i jiné a z pohodlnosti v pekárně.
27. 3. 2014 18:48
cathleen:
Někdy se mi v chlebu pod kůrkou po upečení objeví vzduchová bublina, nevím čím to je, chléb po vykynutí na plech dávám obráceně, tzn.vrchem dolů. Budu ráda, když mi poradíte.
Někdy se mi v chlebu pod kůrkou po upečení objeví vzduchová bublina, nevím čím to je, chléb po vykynutí na plech dávám obráceně, tzn.vrchem dolů. Budu ráda, když mi poradíte.
27. 3. 2014 18:41
Zdena z JM:
Zdenko, jiný chleba než je tenhle nepečuPšeničnou chlebovou mouku dávám napůl s pšeničnou celozrnou, vody přidávám více, celozrná mouka víc pije
Zdenko, jiný chleba než je tenhle nepečuPšeničnou chlebovou mouku dávám napůl s pšeničnou celozrnou, vody přidávám více, celozrná mouka víc pije
27. 3. 2014 08:47
Zdena z JM: Zdeni, celozrnná pije víc vodu, než hladká nebo i chlebová (špaldová naopak - trošku méně). Pokud bys jí použila víc, bude třeba přidat lžíci vody
27. 3. 2014 08:34
Zdena z JM: Zdeni já pšeničnou chlebovou dost často nahrazuju špaldovkou a nám to chutná.
27. 3. 2014 08:19
Tento chleba jsem pekla už potřetí a byl lepší než ty dva předešlé.Nechala jsem jej 2x po sobě v pečce vymíchat a vykynout,pak jsem jej ještě zpracovala ručně a opět vykynout.Dávám žitnou chlebovou a pšeničnou chlebovou mouku.Příště zkusím část pšeničné chlebové nahradit pšeničnou celozrnnou.Nemáte s tím někdo zkušenosti?
31. 1. 2014 23:19
Chlebík se povedl, výbornýmalinko jsem měla asi tuhší těsto, ale příště to bude lepšíchystám se na něj opět v neděli,dík za receptík
31. 1. 2014 15:35
Majkaa:Kvásek v lednici vydrží týden až dva bez přikrmování,ale já to také dělám tak jako ty.Určitě to bude dobré a chlebík bude chutnat.
30. 1. 2014 16:30
Recept je napsaný srozumitelně,včera jsem si donesla kvásek od pekaře a dnes už je chlebík v troubě, vypadá krásně, jen doufám, že bude i chutnat Trochu kvásku jsem si dala do lednice a doufám, že vydrží do příštího týdne, dnes jsem ho trošku přikrmiladoufám, že jsem udělala dobře
27. 9. 2013 08:59
Dělala jsem na jednu akcičku ke grilovanému masu.Měli jsme návštěvu a jeden známý byl tak uchvácený tím chlebíkem jak mu chutnal,že jsem musela poslat receptík na kvásek a zaměstná prý maminku,aby mu ho upekla.Byla jsem moc ráda,že se povedl zmizel za deset minut a ani nevím jak chutnal nestihla jsem si ani kousíček vzít.
15. 8. 2013 08:05
janatka: děkuju a držím palce, ať se i nadále daří
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 26 minutami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 9 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 9 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 10 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 13 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb
Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmJ7
62 názorů