Rychlá huspenina
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým chlebem to bude skvělá svačina nebo večeře.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 922 kJ / 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,23 g |
Tuky | 17,17 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 23,80 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 1. 2018 16:24
4. 12. 2016 20:49
11. 1. 2009 09:32
10. 1. 2009 19:53
10. 1. 2009 19:47
Obyčajnú huspeninu urobíš varením bravč. paprčiek, kolena, kožiek.Ja dávam neúdené. Nemám presnú mieru, ale tak, aby bol vývar silný. Musíš variť 4-5 hod. pomaly. Mäsko musí odpadávať od kostí /dá sa variť aj v tlakovom hrnci, čím urýchliš varenie, ale to som neskúšala/. Ak začne vrieť, pridaj soľ, 1-2 bobkové listy, mleté korenie, nové korenie, ošúpanú ciľubu 1-2 ks, 4-5 strúčinkov cesnaku. Ochutnaj, či je dosť slaná tak, ako polievku. Ak bude všetko uvarené, vyber naberačkou mäsko. Po vychladnutí ober koleno, podávaj kúsky do misiek, resp. hlbokých tanierov. Ja dávam do kažného taniera najskôr trošku pretlačeného čerstvého cesnaku. Potom to mäsko a zalejem ocedením vývarom huspeninky. Dám vychladnúť! Nie zamrznúť! Niekto dáva do misiek aj mäsko spolu s koškami. U nás, to už nejde, každý chce len čisté mäsko s nálevom huspeniny. Niekto zas dáva do huspeniny aj mrkvu a potom dáva koliesko mrkvy do taniera. Mne sa zdá potom huspenina nasladlá. Ja som zvyknutá na klasiku. Tak dúvam, že sa Ti podarí!!! Dobrú chuť!
2. 1. 2009 10:11
2. 1. 2009 09:36
2. 1. 2009 09:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 12 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 15 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 5 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 6 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 7 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 8 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 11 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 11 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 12 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 12 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence
Jak připravit skvělý domácí sulc a jak zajistit, aby zůstal krásně čirý: Zásadní je pomalý var, chuti prospějí zelenina a správné koření
Další recepty
Tématické fráze: recepty sulc huspenina recept na sulc sulc recept vajíčková huspenina vaječná huspenina zeleninová huspenina kuřecí huspenina kočenina domácí huspenina drůbeží huspenina huspenina v tlakovom hrnci recept sulc huspenina z kolena varenie huspeniny recepty na sulc domácí sulc se želatinou huspenina-recept vareni huspeniny rychlá kuchyně studeno recept
Suroviny: maso vepřové, okurky sterilované, cibule, kapie, želatina, lák okurkový, sůl, ocet
Rychlá huspenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZpr
8 názorů