Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa
Suroviny
Porce: 8 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 4 797 kJ / 1 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,76 g |
Tuky | 23,81 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 1,44 g |
Sůl | 3,57 g |
Sacharidy | 110,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pljeskavici jsem jedla poprvé před mnoha lety v Chorvatsku, kde jsme si jí kupovali téměř denně, jak nám chutnala a od té doby jí občas dělám i doma, je to hodně šťavnaté. Vůbec jsem netušila, že by tu nebyla, ale našla jsem jen jednu a jinou, proto já dávám k vyzkoušení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 6. 2013 21:57
Ale ty šťouchačky se vám povedly, vypadají dobře!
26. 6. 2013 21:52
Bibinko, vždyť to máte klasickej karboš v trojobale! A to foto máte až moc vykolorovaný.. dejte tomu jinej název a bude klid, protože tohle pleskavica teda není.
26. 6. 2013 20:22
Veronika.Hrozna:i já, i já
26. 6. 2013 20:15
Bibinka: Ale ty se mi zamlouvají -velice,taková velká flákota ! Tak já už zustanu u těch srbských !
26. 6. 2013 20:10
Bibinka:Máte to obalené, stačí se podívat.
Určitě je to dobré, ale pljeskavica to není.
Určitě je to dobré, ale pljeskavica to není.
26. 6. 2013 20:09
Bibinka: Vygoogluj si nějaké obrázky k pljeskavici, uvidíš, jak má vypadat
26. 6. 2013 20:09
zizala:To, co je na fotce, je obalené, pljeskavica je tenká.
26. 6. 2013 20:08
Nella:Nello, ale tady žádná strouhanka není, je tam psáno-kdo by chtěl může jí dát mírně navrch, vevnitř není ani zrníčko strouhanky
26. 6. 2013 20:06
Bibinka: To ano, ale všechny mají společné znaky - směs několika druhů mas, žádná strouhanka, může být plněná sýrem kaškaval. Nikde jsem nečetla, že se dokonce polovina množství masa nastavuje brmaborami, pljeskavica je masová dobrota.
26. 6. 2013 20:04
Veronika.Hrozna: S ničím si to nepleteš, v Srbsku jsou opravdu jako placatější balónky a dost velké, dává se jen jedna na talíř.
26. 6. 2013 20:02
Veronika.Hrozna:Myslím si, že to bude něco jiného.Pljeskavica je buď z jehněčího, hovězího, vepřového nebo i směsky mas.Přidává se sůl, pepř, paprika, někdo i česnek a cibuli podle rod. receptu.Nikdy tam nejde strouhanka atd. a tloušťka je cca 0,5-1 cm, jedná se o minutkovou záležitost.
26. 6. 2013 20:01
zizala:Žížalo, spíš dané recepty, pljeskavice není jedna, je jich více druhů, zrovna tak jako Džuvečů(djuveč), je to krajové, jako některá jídla u nás.....
26. 6. 2013 19:59
Bibinka: No ,co člověk se učí do smrti ! Tak tuhle fintu použiju určitě !
26. 6. 2013 19:57
Nella: Já nevím ,ale v Srbsku jsou hrubé tak 3 až 4 cm. A je to hezký macek ,který váží asi tak 300-400 gramu ! Nebo si to pletu s něčím jiným?
26. 6. 2013 19:57
Veronika.Hrozna: Verunko, "prdopeč" se dává hlavně do mletých mas z důvodu, že maso je nadýchanější
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 8 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 12 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 8 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: recepty z mletého vepřového vepřové mleté maso recepty recepty z mletého vepřového masa mleté vepřové maso recepty mleté vepřové recept recepty na mleté vepřové maso mleté vepřové maso vepřové mleté maso recept pokrmy z vepřového mletého masa vepřové mleté maso vepřové mleté maso chorvatska pljeskavica mleté vepřové mleté vepřové maso recept čevabčiči z vepřového mletého masa recept na mlete veprove maso recepty mleté vepřové maso pljeskavice recept z mletého vepřového masa recepty z veproveho mleteho masa
Suroviny: maso vepřové mleté, brambory, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, podravka, prášek do pečiva, olej olivový, strouhanka, pažitka, pepř, sůl
Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8z5W
41 názorů