Pohanka pražená
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 060 kJ / 1 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,10 g |
Tuky | 36,00 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 225,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pohanka je na trhu ve dvou základních provedeních. První jemná je pohanka bílá, kdy se semeno loupe mechanicky a pohanka tmavá – pražená, kdy se loupe termicky – zahřáním na teplotu kolem 200 stupňů Celsiových. Z bílé pohanky ještě dostaneme koupit „kaszka krakowska“ což je pohanka pomletá na jemnost – zhruba – naší krupicové kaše.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2014 21:11
23. 2. 2014 20:12
23. 2. 2014 14:44
9. 7. 2013 08:56
Mj. mi tehdy napsala:
Nikdy, tedy, mohu-li doporučit, nekupuj červenou pohanku, ta se zpracovává nešetně, proto červená, zvol raději světlou.
Na stránce http://www.pohankovymlyn.com/pohanka.php - moc hezké povídání o pohance se píše:
.....která je loupaná mechanicky (technologii mechanického loupání používá ve svém mlýně Zdeněk Šmajstrla). Obilnina má pak světlou barvu. Pohanka loupaná termicky (při teplotách 200 i více stupňů) je naopak tvrdá a tmavá. Při přípravě jídla se musí dlouho vařit a nezůstávají v ní zachovány žádné vitamíny či jiné hodnotné látky.
to pro ty, kteří se o pohanku a pokrmy z ní zajímají. Nám doma chutná moc
6. 7. 2013 23:07
6. 7. 2013 19:26
6. 7. 2013 19:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 11 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 15 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 4 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 5 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 7 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 7 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 11 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 11 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 11 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 12 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pohanková mouka je skvělou surovinou pro domácí pečení. Vyzkoušejte oblíbené recepty na chléb, lívance a palačinky
Jak se vaří pohanka a co z ní nejčastěji připravujeme. Nejoblíbenější recepty z pohanky
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Další recepty
Tématické fráze: pohanka recepty šmajstrla pohanka loupaná recepty pohanka tmavá recepty pohanka tmavá pohanka loupana tmava recepty bílá pohanka pohanka zakladni recept pohanka recept oprazena pohanka pohanka recepty pohanka loupaná recept pohankovymlyn.com pohanka tmava - příprava pražená čočka recepty z loupané pohanky pohanka příprava termicky loupaná pohanka šmajstrla recepty z pohanky pohanka šmajstrla recepty jak se vaři pohanka
Suroviny: pohanka, sádlo, voda, voda, sůl
Pohanka pražená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EXnl
7 názorů