Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco)
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 2 958 kJ / 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,56 g |
Tuky | 43,47 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 34,57 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Morková kost je specialitou Lombardie, oblasti kolem Milána. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Základem jídla je totiž plátek masa z telecího kolena uříznutý napříč i s kostí z kližky. Kost obsahuje morek, který se při dušení vypeče a šťávě dodá patřičnou sílu i chuť. Jedinečnou chuť celému pokrmu dodá gremolata, směs nasekané petrželky, citronové kůry a česneku a tradičně se podává s risotto alla milanese, rizotem po milánsku. Existují dva typy ossobuka: s rajčaty a bez rajčat. Starší verze, tzv. osso-buco in bianco, bývá ochuceno skořicí, bobkovým listem a gremolatou. Moderní a mnohem populárnější recept zahrnuje rajčata, mrkev, celer a cibuli. Gremolata je volitelným doplňkem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 7. 2016 16:13
8. 11. 2013 03:01
7. 11. 2013 15:55
7. 11. 2013 12:56
7. 11. 2013 12:18
7. 11. 2013 11:31
25. 9. 2013 10:29
25. 9. 2013 00:37
24. 9. 2013 21:53
24. 9. 2013 20:54
24. 9. 2013 20:01
24. 9. 2013 18:18
24. 9. 2013 17:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 8 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 12 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 1 hodinou
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 2 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 4 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 4 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 5 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 7 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 7 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 8 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 9 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí osobuko recept osobuco hovězí osobuko telecí ossobuco osobuko recept hovezi maso osobuko osobuko recepty recept na telecí ossobuco telecí osobuko recept osobuco recept osobuko osso buco kluci v akci telecí ossobuco recept ossobuko hovezi osso buco oso buko osobucco hovězí maso s kostí hovězí osobuco osso buco alla milanese
Suroviny: osso buco, cibule, máslo, víno červené, rajče, celer, vývar hovězí, mouka, sůl, pepř, česnek, nať petrželová, kůra citronová
Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAj8
13 názorů