Syrečky v pivním těstíčku
Olomoucké tvarůžky s typickou výraznou vůní a pikantní chutí se dají připravit na mnoho způsobů. Při smažení se bohužel občas stává, že vytečou. Tomu můžeme předejít použitím pivního těstíčka, které při smažení nabyde a tvarůžky uzavře.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 745 kJ / 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,96 g |
Tuky | 7,73 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 11,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2023 14:37
3. 10. 2016 14:43
Smažené tvarůžky jsou moc dobré. Vážně to nevyteče? Chtěla bych vyzkoušet
3. 3. 2014 14:36
No tak to je prasárna.. To si musím udělat, ale až nebude doma manžel ))
Ten by to nepřežil. Díky za nápad
Ten by to nepřežil. Díky za nápad
15. 10. 2011 13:26
Výborné!!!!
10. 10. 2009 10:13
Nádherná fotka!!! A recept mi unikl, takže si ho ukládám a těším se na vyzkoušení .
2. 2. 2009 21:23
ještě jsem nedělala, vyzkouším
2. 2. 2009 14:06
Jen chci upozornit, že tohle nejsou tvarůžky obalované v trojobalu, jak se o nich tady bavíte, ale jsou v pivním těstíčku a to pivní těstíčko je tam hodně důležité. Opravdu to někdy vyzkoušejte, je to moc dobré.
2. 2. 2009 13:43
Měla jsem obdobný zážitek s tvarůžkama ve friťáku, ale friťák jsem nevyhazovala, tak bohatá nejsem. Je fakt, že se to musí obalit víckrát, aby to nevyteklo, jako mi do toho friťáku
2. 2. 2009 12:39
Romadur je také zrající sýr - jako tvarůžky, ale podle mých zkušeností, je tvarohovější, než uzrálé "tvargle - nebo-li syrečky" Pokud chceme uzrálejší, necháme doma v nějaké "nádobě" dozrát, jak říkal můj táta, "až chodí červi", ale to je legrace, tak dlouho ne Na obalování se hodí takové - ty - akorát, to poznáte až koupíte a rozbalíte, pokud jsou měkké - tak uděláme např.pomazánku nebo něco jiného, ale ty "akorátky" jdou dobře obalit a potom je to "uňo-fuňo"
2. 2. 2009 12:36
Papričko, nevím proč kolegyně vyhodila friťák. A ty se neboj, jen to dvakrát obal v trojobalu a jak psala Jana - z každé strany kolečko salámu. Já ještě tvarůžky a vlastně všechny sýry, které chci smažit, dám po obalení tak na hoďku do mražáku...nevytečou...
2. 2. 2009 12:33
Syrečky-tvarůžky, podle mého stejný výrobek, jen se jim říká - viz sebena, jinak. Ale smažit ve friťáku to snad ne Zkuste na pánvičce A potom budete "mlaskat" pusenkou Ale na friťák opravdu zapomenout, jinak to dopadne jako říká paprika
2. 2. 2009 12:12
Já myslím, že office je název tvarůžky a lidově se jim říká syrečky. A katastrofický cénář mohu poskytnout (ne vlastní), ale kolegyně z práce je zkoušela dělat - slyšela jaká je to dobrota. Vyteklo jí to a musela to vyhodit i s friťákem. Kuchyň větrala několik dní a říkala, že to stále cítí. Asi to málo obalila. já jsem to jedla v restauraci a bylo to moc dobré, ale doma na to nemám odvahu. Bojím se o friťák.
2. 2. 2009 12:00
Já mám zato, že tvarůžky jsou více tvarohové, hlavně uprostřed a nezrajou tak dlouho jako syrečky. Ty jsou naopak měkké a zrají déle. Taky se v jiném tvaru říká "romadur", ale je to můj názor.
2. 2. 2009 11:13
Včera jsem zrovna dělala k obědu,na každé kolečko tvarůžku dám z obou stran -salám vysočinu,a obalím v trojobale ,navíc 2x ve vajíčku a strouhance. Smažit rychle a vyndat na papír.obrousek,pokud hlídáme,tak nevyteče
2. 2. 2009 10:33
U nás odkud pocházím se jim říka olomoucké tvarůžky a na druhé straně republiky, kde teď žiju se jim říka syrečky. Ale jinak název tvarůžky vznikl od toho, že se vyrábí z tvarohu. Dělala jsem je tolikrát a nikdy mi nevytekly, takže žáden katastroficky scenař ani neznam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 21 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 23 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 3 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 9 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 10 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 10 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 10 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 12 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pivní těstíčko na obalování pivní těstíčko tvarůžky v pivním těstíčku obalované syrečky tvarůžky v testicku obalované tvarůžky obalované olomoucké tvarůžky syrecky obalovany romadur olomoucké tvarůžky v těstíčku olomoucké tvarůžky v pivním těstíčku obalované olomoucké syrečky obalené syrečky smažené tvarůžky v těstíčku obalovaný syreček jak obalit sýr pivní těsto na obalování těstíčko na obalování olomoucké syrečky jak smažit tvarůžky aby nevytekly
Suroviny: sýr tvarůžky kulaté, pivo světlé, mouka hladká, vejce, sůl, mléko, šunka, olej, cibule
Syrečky v pivním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWwY
16 názorů