Dvojctihodná crostata po česku
Suroviny
Porce: 8-10 dílků
Nutriční hodnoty
Energie | 18 798 kJ / 4 493 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,77 g |
Tuky | 222,05 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 512,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na těsto jsem převzala z mého oblíbeného blogu Angel inspiration http://angel-fashion-inspiration.blogspot.cz/2013/...
Vytvořila jsem ale 2 typy náplní, protože u nás je to bitva, 2 lidi jedí mák a nejedí tvaroh, 2 lidi jedí tvaroh a nejedí mák, tak jsem se pokusila vyjít vstříc nám všem. Samozřejmě se to dá ale zjednodušit tak, že zvolíte pouze jednu náplň, např. marmeládu, a tou vyplníte celý koláč a navrch dáte mřížku. Já si ale při tvoření vzpomněla na babiččiny dvojctihodné koláče a neodolala jsem. Doufám, že se Vám recept bude líbit a je dost srozumitelný pro všechny ;)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2013 15:32
Upřímně mám to máslo rozpuštěné v podstatě jen proto, že se mi tak lépe zapracovává do těsta, ale je možné, že původně bylo máslo z lednice. Přiznám se, že jsem prostě recept upravila pro svoje potřeby, nedržím se úplně toho původního.
27. 11. 2013 14:58
Eva Hrabovská:
Píšete:"Já vím, ale zní to tak-nejak, co já vím, blbe."
Ano, máte recht..., ale nemyslím ten název receptu
Jitkas:
Ano, máte recht, křehká těsta (pokud nejde o třená těsta), se dělají z vychlazených surovin
Píšete:"Já vím, ale zní to tak-nejak, co já vím, blbe."
Ano, máte recht..., ale nemyslím ten název receptu
Jitkas:
Ano, máte recht, křehká těsta (pokud nejde o třená těsta), se dělají z vychlazených surovin
27. 11. 2013 14:14
Eva Hrabovska: Nemam, ale jsem presvedcena, ze Vy ano, neb se jim prilis zabyvate a byla to pro Vas jen prilezitost, jak se pobavit. Vysvetlila jsem to tzv. polopate a rychle, aby to nenarusovalo Vase priliz jemne citeni. Jasne, ze to neni dlouhe A, neb v italstine neexistuje, ale tady jako takove se cte. A jenom dotaz pro autorku, proc to maslo je prepustene, neb "pasta frolla", tedy krehke maslove testo na crostattu, se vzdy dela naopak s vychlazenym maslem a melo by se rychle zpracovat a nechat odpocinout v lednici. Nemelo by se tzv. moc zahrivat.
27. 11. 2013 13:14
Eva Hrabovská: Odkiaľ viete ako sa píše a vyslovuje, keď ho nemáte?
27. 11. 2013 12:09
Jitkas:
Odkud víte, ze je dulezitý, kdyz ho nemáte?
A to "a" není dlouhé, jenom je na nem prízvuk, ne tak jak v cestine, kde je na první slabice...
Odkud víte, ze je dulezitý, kdyz ho nemáte?
A to "a" není dlouhé, jenom je na nem prízvuk, ne tak jak v cestine, kde je na první slabice...
26. 11. 2013 21:33
Crostata se cte Krostàta, 1.A je dlouhe. Jinak ma pravdu tejaja, velmi dulezity organ.
26. 11. 2013 21:09
tejaja: já se rozchechtala, až mi tečou slzy
26. 11. 2013 21:05
Eva Hrabovská: a čo vám je na tejto časti pánskeho tela nepríjemné ? Je predsa veľmi dôležitá
26. 11. 2013 20:25
spagetka:
Já vím, ale zní to tak-nejak, co já vím, blbe.
Já vím, ale zní to tak-nejak, co já vím, blbe.
26. 11. 2013 16:22
Eva Hrabovská: Nemáte pravdu, rozklikněte si odkaz a uvidíte, co tu je receptů s tímto názvem
https://www.google.cz/?gws_rd=cr&ei=Za6UUtfkLcaBtA...
https://www.google.cz/?gws_rd=cr&ei=Za6UUtfkLcaBtA...
26. 11. 2013 16:17
Ten název je neprijemný - zdá se, ze to má být prostata.
Zmente ten název.
Dekuji.
Zmente ten název.
Dekuji.
26. 11. 2013 16:05
Něco podobného jsem jedla u kamarádky, nevím, jestli to bylo přesně ono, ale moc mi to chutnalo. Jelikož u nás jedou obě varianty, mák i tvaroh, nebude problém to zkusit, ukládám a boduuju hned, neb u nás to chutnat bude, to už vidím Za foto se neomlovej, jde o recept a fotka je jen ilustrací, každopádně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 4 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 8 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 37 minutami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 1 hodinou
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 4 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 4 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 5 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 5 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
20 nejlepších dýňových jídel: Připravte je naslano i nasladko, pečené, dušené nebo vařené
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Další recepty
Tématické fráze: crostata jahodová crostata crostata s tvarohem krostata crostatta crostata koláč s tvarohem babiččiny dvojctihodné koláče crostata recept recept italská crostata s jahodami crostata jahodova jak zpracovat zbylý tvaroh na strouhání recept na pasta frolla maková crostata crostata se švestkama polopate kolac s jahodami crostata kolač proc se droli mak na kolaci recept na testo pasta frolla jahodova crostata jahodov8 croscata
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, kůra citronová, sůl, mák mletý, cukr moučkový, mléko, perník strouhaný, povidla švestková, rum, tvaroh plnotučný, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, jahodová marmeláda, povidla švestková, bílek, mandle plátkové
Dvojctihodná crostata po česku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ok7r
12 názorů