Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kokosové máslo

Na přípravu domácího kokosového másla stačí jen dvě věci - strouhaný kokos a výkonný mixér. Máslo můžeme mlsat jen tak samotné, nebo s ním ochutit ovesnou kaši, cukroví či palačinky. Hodí se také do indických pokrmů.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

22. 12. 2013 17:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 862 kJ / 2 118 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky204,00 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy33,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://tankavari.blogerka.cz/Pomazanky-omacky/Doma...

Výborný zdroj zdravých tuků!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

23. 12. 2013 12:40

Jitkas: já si zadala do vyhledavače kokosové máslo, vyjelo mi to pár způsobů, ale opravdu ani jeden ne takový, jak popisuje autorka, že rozmixuju sušený kokos úplně bez jakékoli jiné ingredience......ale přidám např. kokosový olej, k tomu třeba kokosovou mouku. nebo i z čerstvého kokosu, jinak jsem se dočetla, že to funguje třeba skvěle i na pleť, exémy, plísně :yes::yes::yes: - což by se mi líbilo
Tanicka: Zepter mixér má 1500 otáček ve vyšší funkci a ... nic....
Nápad je to dobrý, ale ne přesný.
Arašídové máaslo nebo máslo z vlašáků ale udělám tak,, že přidám i kapku oleje

Tanicka Tanicka

23. 12. 2013 12:33

Jitkas: Chápu kam tím míříte, ale přečtěte si můj komentář níže - tohle je něco jako arašídové máslo, zkrátka pomazánka z rozemletých ořechů - bez přídavku dalších surovin. Kokosový OLEJ mám doma taky - na něm smažím maso, ale rozhodně bych si ho nedávala lžící do pusy :) Vím, že tohle není čistý tuk, ale nikde to taky netvrdím..

Tanicka Tanicka

23. 12. 2013 12:27

arrefeena: Tak mixér mám Thermomix, na který je tu pořád reklama někde vedle :) To je opravdu síla, zvládne toho dost.. V jiném jsem to zatím nezkoušela, ale myslím že aspoň těch 1000 otáček je základ.. No a kokos normálně sušený strouhaný, co se prodává v supermarketu v sáčku po 200 g.. poex, ensa,.. různé! Stane se z toho máslo tak po těch 15 minutách, ne hned :-) Ale opravdu to jde - mám tu už recept na oříškové máslo a tady je princip úplně stejný :-)

Jitkas

23. 12. 2013 12:25

Jeste bych dodala, ze kokosovy olej, vyrobeny lisovanim duziny kokosove orechu, tuhne pod teplotou 20°C, to je jeho zvlastnost. V tuhem stavu je z nej ono "kokosove maslo"(pochopitelne dale upravene napr.slehanim a pridanim dalsich ingredienci), ktere se pouziva pro pripravu napr. cukrovinek, mydel atd. Existuje tez margarin, vyrabeny presne jako ostatni margariny, hydrogenaci kokosoveho oleje. Takze to, co Tanicka vyrobila, bych nenazyvala kokosovym maslem.

Irrena Irrena

23. 12. 2013 11:51

Koukám na to jak puk:-O:-O:-O:-O Vůbec si nedovedu představit že by mixováním něco takové vzniklo:-O

spagetka spagetka

23. 12. 2013 11:38

Tanicka: já teda nevím. Zbyla mi trocha sušeného kokosu, tak jsem zkusila. Myslím, že mám dost výkonný mixér (uvedu značku ne pro chlubení, ale objasnění - Zepter)a akorát mi to teda rozmixoval ještě víc do drobných kousků, jakoby to uhladil, určitě to teda nezeřídlo, jak píšete do řídké omáčky.....Takže někde bude chybka ;-);-);-) I podle fotky se mi nezdá, že mixujete sušený kokos, spíš bych se přikláněla k názoru, že byl čerstvý ;-);-);-)
Spíš si umím představit postup, jak píše Jitkas

arrefeena

23. 12. 2013 10:57

Tanicka: co to máte za mixer? a jaká je to značka kokosu nebo je čerstvý, jinak mi to nedává smysl?

Tanicka Tanicka

22. 12. 2013 22:41

arrefeena: Žádnou vodu :-)

arrefeena

22. 12. 2013 22:38

a kolik vody?

Tanicka Tanicka

22. 12. 2013 22:23

1974andrea: Tak tak, po rozmixování je to hodně řídké, jako omáčka, ale pak to ztuhne. A když to necháte chvíli v mikrovlnce povolit, tak to pak má konzistenci takovou akorát na mazání :-p

1974andrea 1974andrea

22. 12. 2013 22:03

Tanicka:Táni, já to nechci nikterak zpochybňovat, nikdy jsem to nezkoušela ... ale aby to bylo máslo, nemuselo by se to tedy potom nechat překapat přes plátno nebo tak? Zdá se mi to na těch obrázcích dost řídké. I když píšeš, že to pak bylo jako kámen. Tak nevím.

Tanicka Tanicka

22. 12. 2013 21:47

Jitkas: Je to kokosové máslo stejně jako je arašídové máslo arašídovým máslem :-) Je to oficiální obchodní název a nic s tím neuděláte..

Jitkas

22. 12. 2013 21:26

I kdybychom pouzili cerstvy kokos, nebylo by to kokosove maslo, to je doufam jasne. Vzniklo by neco jako kokosovy krem.

Tanicka Tanicka

22. 12. 2013 21:17

1974andrea: Toho jsem se bála taky, ale jde to, koukněte ke mně na blog.. jinak bych recept přece nepřidávala :)

1974andrea 1974andrea

22. 12. 2013 20:56

Táni, já myslím že z nastrouhaného kokosu v sáčku to nemůže jít. Pokud si nastrouhám čerstvou dužinu z kokosového ořechu, to by možná šlo. Ale kokos v sáčku určitě tolik tuku a tekutiny jako čerstvý nemá.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kokosové máslo kokosové máslo recept jak vyrobit kokosové máslo kokosový olej a jeho použití recepty kokosové máslo využití domaci kokosovy krem kokosove maslo pouziti čerstvý kokos recepty kokosový olej a jeho použití domáci kokosový olej kokosový olej recepty čerstvý kokos recept recept na kokosové máslo kokosový tuk recepty kokosová pomazánka recepty z kokosového oleje kokosové máslo recepty čerstvý kokosový ořech domácí krém z kokosového oleje jak udělat kokosové máslo

Suroviny: kokos strouhaný

TopRecepty.cz

Domácí kokosové máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lL86