Jezuitky
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Energie | 4 307 kJ / 1 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,86 g |
Tuky | 68,07 g |
Vláknina | 3,76 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 253 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 69,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jezuitka, v pôvodnom znení Jésuite, je francúzsky koláčik z listkového cesta. Jezuiti nosili čierny klobúčik trojuholníkového tvaru so zdvihnutými rožkami. Pôvodne bol tento koláčik polievaný roztopenou čokoládou, no tradičný recept sa napokon upravil a namiesto čokolády sa polieva bielkovou polevou a posype mandľami. Jezuitky nájdete najmä v dobrých pekářňach na juhu Francúzska alebo si urobiť takúto domácu. A je to naozaj lahôdka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2014 09:39
Inak, jedla som jedenkrát v Paríži jezuitky a musím potvrdiť, že mi veľmi chutnali, takže bodík dávam
27. 2. 2014 01:23
27. 2. 2014 01:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 17 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 18 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 5 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 5 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 6 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 6 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 6 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 6 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 7 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 7 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 8 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
Jak nejlépe skladovat jahody: Když použijeme fígl se zavařovací sklenicí, vydrží jahody v lednici až tři týdny
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: pomada gril recept pomáda vajíčko
Suroviny: těsto listové, mandle strouhané, vejce, moučka mandlová, cukr krystal, máslo, vejce, mléko polotučné, cukr krystal, mouka hladká, žloutek,
Jezuitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oK53
3 názory