Candát na smetaně a červeném víně
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 176 kJ / 1 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,80 g |
Tuky | 77,77 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 625 mg |
Sodík | 370 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 20,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Candát obecný patří mezi ušlechtilé druhy ryb a proto je pravidelně vysazován do revírů jako doplňková ryba. Má protáhlé tělo, z boků zploštělé. Na hřbetě se nachází dvě hřbetní ploutve. Břišní ploutve jsou umístěny hned za úrovní prsních. Tělo je zbarveno šedě s odstíny zelené. V mládí jsou na bocích zřetelné svislé tmavé pruhy. Dorůstá do délky až 130 cm a hmotnosti 21 kg. Nejstarší známý exemplář měl 25 let.
Původní domovinou candáta je povodí Dunaje a Volhy. Odtud se postupně rozšířil do střední a západní Evropy. Obývá především velké, pomalu tekoucí úseky řek, údolní nádrže a rybníky. Jedná se o hospodářsky nvýznamnou dravou rybu Česka. Řada rybářů se specializuje právě na lov tohoto druhu. Mezi labužníky je oblíben pro konzumní kvalitu svého masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 3. 2014 18:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 10 minutami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 minutami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 33 minutami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 48 minutami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 52 minutami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 2 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 3 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 4 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: candat na vine se smetanou candát se smetanou candat na vine s pórkem pečení candát na smetaně candat na červené candát recepty se smetanou candát wikipedie candát recept candát nasmetane candát recepty candát se smetanou recept recept candát s porkem ryba na červenem víně candát na smetaně s pórkem candát se smetanou na víně candat s opecenym bramborem candat pečeny labužník candáta wikipedie candát na pórku recepty candát se smetanou
Suroviny: candát, máslo, cibule, víno červené, smetana, tymián, sůl, šťáva citronová, pórek
Candát na smetaně a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1q8R
1 názor