Generační dobrá zelnice
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 820 kJ / 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,04 g |
Tuky | 22,88 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 84,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Polévka je náš recept, předávaný od několika generací (proto ten název), kdy zdaleka nebyly masoxy. Prababička prý dávala maggi a listy libečku. Když byl hovězí vývar, použila ho do této zelňačky, než aby dělala hovězí polévku, tak jí všichni měli rádi a mnohdy jí měli s chlebem jako hlavní jídlo. My jsme ji dovedli "masoxovými" vymoženostmi k dokonalosti, ale chuť této zelňačky nám všem zůstala, děláme ji na litry a předáváme dalším generacím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 4. 2021 16:40
17. 8. 2014 20:02
17. 8. 2014 10:46
24. 11. 2013 23:31
1. 9. 2013 17:59
30. 7. 2013 16:49
30. 7. 2013 16:44
30. 7. 2013 16:37
30. 7. 2013 16:27
Takže díky moc
2. 3. 2013 15:36
2. 3. 2013 10:50
16. 6. 2011 13:15
3. 9. 2010 16:04
3. 9. 2010 13:31
3. 9. 2010 12:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 11 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 14 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 4 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 5 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 6 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 7 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 10 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 10 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 11 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 11 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Marie Terezie ujížděla na kávě a ořechovém dortíku a milovala drůbež, především šťavnaté a voňavé kuře à la zajíc
Jak připravit gnocchi. Bramborové italské nočky jsou jemné, chutné a rychle uvařené. Poradíme nejlepší recepty
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka z kyselého zelí s uzeným karolína štěstí z kuchyně recepty zelnačka z kyselého zelí zelňačka výborná zelnačka jak uvařit zelňačku zelňačka z čerstvého zelí recept na dobrou zelnačku dobrou zelňačku jak uvařit dobrou zelňačku jak ochutit zelí recept na výbornou zelnačku zelňačka z kyselého zelí a uzeným zelňačka podle karolíny jak ochutit zelňačku sladká zelňačka polévka z čerstvého zelí moc kyselá zelňačka zelnačka z vyvaru selska zelnacka
Suroviny: zelí bílé hlávkové, brambory, vejce, cukr, ocet, masox hovězí, masox slepičí, smetana sladká, smetana kysaná, kmín drcený, mouka hladká, voda, sůl, petrželka
Generační dobrá zelnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYmG
28 názorů