Rajská omáčka z domácího kečupu
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s těstovinami nebo knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 947 kJ / 1 421 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,19 g |
Tuky | 38,10 g |
Vláknina | 6,73 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 254,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tymián je dost výrazný, takže kdo nemá rád výraznou chuť ať dá jen malou špetičku. Já si jím zdobím i talíř.
Místo jíšky můžeme použít omáčku gravy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2014 11:07
ano když chci omáčku k masu tak používám toto: http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
ale spíše si dělám omáčky vlastní, to mmusí být svátek když to použiji teď jsem si koupila normální granulát a jenom zahušťuji. http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
ale spíše si dělám omáčky vlastní, to mmusí být svátek když to použiji teď jsem si koupila normální granulát a jenom zahušťuji. http://www.waitrose.com/shop/DisplayProductFlyout?...
24. 4. 2014 10:31
Jitkas: v těch mých odkazech je jen vinný nebo balzamikový ocet + další přísady,myslím, že i to je vhodná náhražka proti sherry, i když dobré víno by šlo. Určitě ale je lepší si to udělat doma, než použít ony uměle vyráběné, na druhou stranu, já do přečtení receptu ani netušila, že nějaká takováto omáčka, nebo spíš jíška? existuje, proto mě napadlo hledat na netu, jestli se nedá udělat doma.
Jo ještě k tomu vínu - červené nebo bílé, já nevím, jakou barvu má mít ta omáčka, ale tipuju - červené? A suché určitě?
A jestli jsem tě správně pochopila, vždy se připravuje z masa, ze kterého je pak finální výrobek?
Jo ještě k tomu vínu - červené nebo bílé, já nevím, jakou barvu má mít ta omáčka, ale tipuju - červené? A suché určitě?
A jestli jsem tě správně pochopila, vždy se připravuje z masa, ze kterého je pak finální výrobek?
24. 4. 2014 10:25
Gravy(orig.) se pripravuje z masoveho vypeku(v tomto pripade z vepr. masa), kt. se necha vychladit, sebere se tuk a ten se pouzije na pripravu jisky, do te se prida masovy vypek bez(tuku), rozredi se masovym vyvarem (veprovym) a provari se alespon 15min. Dochucuje se vinem nebo sherry.
To, co pouzila autorka receptu je obycejny granulat typu demi-glace, tedy chemie. Vyrabi ho jak Knorr tak Maggi.
To, co pouzila autorka receptu je obycejny granulat typu demi-glace, tedy chemie. Vyrabi ho jak Knorr tak Maggi.
24. 4. 2014 09:45
spagetka: k mému překvapení je to hodně podobné Gravy v instantním provedení: bramborový škrob, sůl, pšeničná mouka, zeleninový olej, hovězí tuk, výtažek se sladového ječmene. Příchutě sůl, mléčný cukr, sojový protein, cobulový olej a plus takové ty látky co k instantnímu patří. Hotovou omáčku jsem ještě nepoužívala ale teď když vím, že na to existuje i recept tak to vyzkouším, moc děkuji za tip
24. 4. 2014 05:35
Já našla na netu 2 recepty na uvaření omáčky gravy, má tak nějak podobné složení?
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/442-angli...
http://recepty.ekucharka.cz/omacka-gravy/
Jinak já dělám jak rajskou omáčku, tak třeba koprovku, svíčkovou s různými druhy masa, upřímně při dnešních cenách hovězího a hlavně jeho kvalitě, pokud nemáte dobrého řezníka...
Ale ty omáčky dělám i bez masa, koprovku třeba jen s vejcem, rajskou na knedlík nebo těstoviny
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/442-angli...
http://recepty.ekucharka.cz/omacka-gravy/
Jinak já dělám jak rajskou omáčku, tak třeba koprovku, svíčkovou s různými druhy masa, upřímně při dnešních cenách hovězího a hlavně jeho kvalitě, pokud nemáte dobrého řezníka...
Ale ty omáčky dělám i bez masa, koprovku třeba jen s vejcem, rajskou na knedlík nebo těstoviny
24. 4. 2014 02:48
Proč si nedat k rajské vepřové??? Já k ní miluji například vařený jazyk z prasátka, je to super. Co člověk , to jiná chuť.
23. 4. 2014 23:40
Do rajské dávám kuličky z mletého masa (míchaného)z obchodu.
23. 4. 2014 20:57
To mě vůbec nenapadlo. Já to dělám snad už od té doby co jsem se učila vařit z vepřového :) Když dělám hovězí tak pečené ale nemám na to nervy to jsem dělala snad jen jednou. A například moje babička to umí i z králíka a je to ňamka až na to že k tomu dělá bramborové špalky které se mi k tomu moc nehodí
23. 4. 2014 20:01
Tiež som sa pozastavila nad tým...podľa mňa sa do receptu hodí hocijaké mäso.
23. 4. 2014 19:58
lomacka: A prečo nie bravčové? Kde je napísané, že iba hovädzie sa hodí k paradajkovej? Ak robím plnenú papriku, tak takisto sa používa bravčové mäso, akurát mleté.
23. 4. 2014 19:46
rajská a vepřové maso
23. 4. 2014 17:28
Iva: gravy je omáčka k masu. Já používám instantní (granulovanou)Používám ho jako zahušťovadlo pokrmů. Nevím, zda se to dá koupit v ČR, ale granulovaná jíška tmavá může Gravy hravě nahradit akorát z ní neuděáte omáčku.
23. 4. 2014 15:30
Prosím co je to Gravy ?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 5 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 9 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 1 hodinou
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 2 hodinami
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 3 hodinami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci? Uvaříte v něm vývar, přílohu nebo omáčku - rychle a s minimálními náklady na energii
Další recepty
Tématické fráze: zahusteni kecupu omáčka z kečupu rajská omáčka podle ládi hrušky recepty ládi hrušky rajska omacka jak se dělá rajská omáčka rajská omáčka láda hruška domaci rajska rajská omáčka ládi hrušky lada hruska rajska omacka kečup láda hruška rajska podle ladi hrusky senzarecepty.cz recept na rajskou z kečupu recept na rajskou omáčku z kečupu rajská omáčka rajská omáčka s kečupem omačka s kečupu rajska omacka od ladi hrusky vyroba rajske omacky rychla rajska omacka z kecupu
Suroviny: maso vepřové, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, vývar masový, cukr, ocet, kečup sladký, mouka, máslo
Rajská omáčka z domácího kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVZp
13 názorů