Boloňské ragú
Suroviny
Porce: cca 8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 13 418 kJ / 3 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 284,59 g |
Tuky | 157,50 g |
Vláknina | 28,22 g |
Cholesterol | 2,02 g |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 8,05 g |
Sacharidy | 93,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obtížnost: velmi snadné :)
Koncentrovaný rajčatový protlak - ze 6kg rajčat vznikne 1kg protlaku, lze koupit ve specializovaných prodejnách s italskými produkty. Ale jinak jde docela dobře použít obyčejný protlak.
Omáčku dělám většinou z dvojité dávky, rozdělím do malých mističek, cca po 225g (tak na dvě porce) a zamrazím. Hooodně rychlá večeře :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2015 07:48
12. 9. 2014 08:40
Frantiska: Já jsem omáčku mrazila i se smetanou a po rozmrazení jsem nezpozorovala nic závadného, ani mi nepřišlo, že by omáčka nějak výrazně zřídla.
Petra: Děkuji za upozornění, opravuji :)
11. 9. 2014 22:35
11. 9. 2014 15:02
Děkuji
Jeden se má furt čemu učit... Díky
11. 9. 2014 14:53
a často pisi mleko nebo smetanu jen trosku na zjemneni, ale to je mam dojem u receptu, které se nepripravuji do zasoby
11. 9. 2014 13:10
Ta játra mě zajímají... V Emilia-Romagna sice snesou vnitřnosti, ale můžete udat zdroj, či ještě lépe vložit odkaz?
Píšete 8 porcí. Asi to nedáváte v takovém množství na těstoviny, že ne?
11. 9. 2014 12:03
11. 9. 2014 12:00
Ale ten postup pomalého vaření v troubě se mi zamlouvá
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 38 minutami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 1 hodinou
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 1 hodinou
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 1 hodinou
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Boršč se připravuje na více způsobů. Výtečně chutná bez masa, s masem nebo s fazolemi
Další recepty
Tématické fráze: boloňské ragú recept boloňské ragú boloňské ragů recept boloňské špagety apetit ragů boloňské boloňské ragu emanuel hovězí ragú bolonske boloňského ragů bolnské ragu italské sugo recept s mlety masem boloňské ragů recepty boloňská ragu bolonské hovězí ragu bolonska omacka apetit ragu z jater mlete ragu s játry ragu po bolonsku boloňké ragú bolonské masové ragů bolognské ragů
Suroviny: olej olivový, pancetta, cibule, česnek, mrkev, celer řapíkatý, játra drůbeží, maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, víno červené, rajče loupané, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, smetana ke šlehání
Boloňské ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/67JN
8 názorů