Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Recept ještě nebyl hodnocenTraduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 193 kJ / 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 7,50 g |
– nenasycené | 7,50 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Jedním z nejznámějších italských těstovinových pokrmů jsou špagety carbonara. Chutný a rychlý pokrm, který zvládne uvařit i začátečník. Zkuste je podle tohoto receptu,…
Do velkého hrnce si dejte vařit vodu na těstoviny. Slaninu nakrájejte na nudličky, sýry nastrouhejte. Vejce prošlehejte vidličkou v misce se smetanou, osolte a opepřete…
Šťavnatá vepřová panenka na lůžku ze žampionů a špenátu, zabalená v pancettě a to vše v křupavém listovém těstě. Řeč je o slavném Wellingtonu. Jeho delší a náročnější…
Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety.Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmažíme najemno nakrájenou půlku cibule, přidáme nakrájenou pancettu a zatáhneme.…
Tento recept na tradiční italské těstoviny je zárukou toho, že všem u stolu bude chutnat. Špagety jsou krémové díky spojení žloutků a parmezánu, které doplňuje dokřupava…
Na velke panvi rozpalime olej na stredni teplote, pridame cibuli a italskou slaninu "Pancetta" a zpenime do zlatova. Pridame nakrajena konzervovana rajcata a sul ( jen…
Salát ideální jako lehká večeře, nebo příloha k pečenému masu. Nabídnout ho můžeme i při letním grilování. Podáváme ho následně po dokončení přípravy, aby se zachovala…
1. Dát vařit dostatečné množství vody na těstoviny (osolit!). 2. Pancettu nakrájenou na nudličky opéct na suché pánvi do křupava. 3. Dát vařit těstoviny - pozor - ty…
Špagety Carbonara patří mezi italské speciality, které jsou proslulé po celém světě. Na jejich přípravě už si nejeden kuchař vylámal zuby. Přitom stačí dodržet pár…
Stehna rozdělíme v kloubu, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ve směsi oleje a másla ze všech stran dozlatova. V závěru je posypeme sušeným česnekem. Žampióny obalíme…
Máslo rozmačkejte vidličkou a smíchejte s naloženým pepřem, lehce rozmixujte (tak, aby zůstaly velké kousky pepře). Na potravinářskou fólii rovnoměrně naneste podélně…
1. Předehřejte si troubu na 140 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po…
Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice. Maso prudce opečeme na…
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další…
Chřest nakrájíme na kousky a vaříme max. 5 minut ve vodě. Těstoviny uvaříme dle návodu na skus. Na pánev vložíme na proužky nakrájenou slaninu, necháme trochu…
Troubu jsem si dala předehřát na 220°C. Dýni jsem oloupala, pokrájela na větší kusy, osolila, opepřila, zakápla trochou oleje, promíchala, přidala rozmarýn, 2 snítky…
Uvaříme špagety podle návodu na obalu (al dente).Mezitím nakrájíme houby na větší kousky, na kostičky špíček a slaninu. Na pánvi osmažíme na lžíci másla a lžičce oleje…
Omyté ředkviky rozkrájíme na sousta, promícháme s trochou oleje a grilujeme třeba na grilovací pánvi, až chytí barvu, neměly by být úplně měkké.Slaninu opékáme dokřupava…
Zapneme troubu na 200 °C. Těsto rozbalíme a přendáme s papírem na plech. Okraje těsta přehneme cca 1,5 cm dovnitř, potřeme rozšlehaným žloutkem (zbylý dáme zpět do…
Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme si je do zlatova na 2dcl olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí…
Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na olivovém oleji opražíme na proužky nakrájenou pancettu a když začne vonět, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, vrazíme…
Do širokého kastrolu dáme sádlo, pokrájenou slaninu a pancettu. Jakmile se začnou rozpouštět přidáme pokrájenou cibuli a hned na to na plátky pokrájenná, opepřená a…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 10:14