Filety z lososa s čočkovým ragu
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 071 kJ / 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
Tuky | 19,64 g |
Vláknina | 29,46 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 97,96 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2014 21:13
Hezký recept
20. 11. 2014 14:14
Jitkas:1974andrea: áno...máte pravdu Pozrela som si svoje francúzske kuchárky, ktoré som dávno nemala v ruke. Musím ich oprášiť. Ale túto šošovicu by som ragú fakt nenazvala. Dobrá je, to nepochybujem...
20. 11. 2014 13:27
tejaja: Ve francouzske i italske kuchyni existuje jak masove, zeleninove, houbove, cockove atd ragu, ale zasadne se nezahustuje jizkou ci moukou. Zadej si "ragout de legums" ci "ragout de lentilles" (v italstine ragu di verdure, ragu di lenticchie).
20. 11. 2014 13:09
tejaja: teri, ale podle tohoto výkladu, je i třeba ze zeleniny. http://cs.wikipedia.org/wiki/Rag%C3%BAb a máš tam i vysvětlení významu slova z francoužštiny
20. 11. 2014 13:00
1974andrea: Andrejka, neviem, či sa pletiem, ale mám pocit, že nie. Pridáva sa do ragú všeličo, ale základom je mäso na drobné kocky.
Pre istotu som trochu pobehala kde tade, a nenašla som jediný výklad toho jedla, kde by nebolo mäso :
http://www.fajnsmekr.cz/slovnicek.aspx
http://www.domarada.sk/news/gastronomicky-slovnik-...
http://slovnik.vareni.cz/hledat/r/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=rag%...
http://www.kucharka.sk/slovnik/ragu-2
To len niekoľko odkazov.
Pre istotu som trochu pobehala kde tade, a nenašla som jediný výklad toho jedla, kde by nebolo mäso :
http://www.fajnsmekr.cz/slovnicek.aspx
http://www.domarada.sk/news/gastronomicky-slovnik-...
http://slovnik.vareni.cz/hledat/r/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=rag%...
http://www.kucharka.sk/slovnik/ragu-2
To len niekoľko odkazov.
20. 11. 2014 11:16
My doma děláme ragú z lišek a je moc dobré.
20. 11. 2014 10:52
tejaja:Terezko, tady se pleteš, ragú nemusí být nutně jen z masa, je i zeleninové ragú
20. 11. 2014 10:30
Líbí se mi, že maso není zbavováno kůže, jak se zde často v receptech barbarsky děje.
tejaja:
Ano, je to čočka se zeleninou, také tak dělávám. Ale "ragú" v názvu, to zní velkolepě
RAGÚ nemusi být nutně jen z masa...
tejaja:
Ano, je to čočka se zeleninou, také tak dělávám. Ale "ragú" v názvu, to zní velkolepě
RAGÚ nemusi být nutně jen z masa...
20. 11. 2014 09:07
Keď pozerám na tú šošovicu, tak je to klasický šošovicový prívarok ( bez tej mäty ). nenapadlo by ma to nazvať ragú. Základom ragú je mäso.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 6 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 18 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 28 minutami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 2 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 3 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 5 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 5 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 6 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 7 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Flambování je opalování pokrmů pomocí alkoholu: Víte, že flambovat můžete i doma?
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Další recepty
Tématické fráze: losos s čočkovým salátem recept na filety z lososa čočkové ragú s lososem losos wikipedie význam slova ragú větvička losos na čočce candáta s čočkovým salátem lososove ragu losos na čočce recepty recepty na filety z lososa wikipedie.cz filety filety z lososa těsto s jížkou ragů z čočky s lososem jak opeci lososa čočkové lůžko recept ragu z čočky a zeleniny čočkové ragú s rybou ryba pecena na panvy
Suroviny: losos, čočka, zelenina kořenová, cibule, česnek, vývar kuřecí, citron, máslo, mouka, cukr, tymián, sůl, pepř černý, ocet balsamiko, máta čerstvá, olej
Filety z lososa s čočkovým ragu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9pz
9 názorů