Ciabatta (s prefermentem)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 912 kJ / 3 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,00 g |
Tuky | 13,05 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 655,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept na http://www.pekarnomanie.cz/ciabatta-s-prefermentem...
Kůrka je pevná a křupavá, trochu žvýkavá. Střída nejvíc zavoní přímo v puse, při jídle – je lehounká, měkounká, vzdušná…a přesto trochu žvýkavá.
I když neobsahují tuk, jsou ciabatty výborné i druhý den.
Pokud má někdo strach z manipulace s dvěma poměrně velkými plackami řídkého těsta, může je před druhým rolováním trochu vytáhnout do délky, nakrájet na kusy a teprve ty potom přeložit. Po nakynutí a upečení vyndáte z trouby malé ciabattine.
Mouka manitoba se dá koupit v Makru nebo
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2019 14:17
27. 12. 2019 14:16
27. 12. 2019 14:12
27. 12. 2019 14:09
27. 12. 2019 14:04
29. 11. 2014 09:04
29. 11. 2014 00:11
24. 11. 2014 22:52
20. 11. 2014 21:10
20. 11. 2014 21:08
20. 11. 2014 15:32
20. 11. 2014 14:15
Můžeš dát, pokud máš, cokoliv jiného, co drží nahřátí - šamot, žulu, litinu nebo aspoň dva obrácené plechy nad sebou (větší vrstva).
A tu horkou vodu chrstnu do starého plechu, který mívám na dně trouby jen pro tenhle účel. Samozřejmě, že plechu neprospívá, ale proto jsem vybrala starý, u kterého mi to nevadí.
Stříkat vodu na rozpálené stěny trouby (jak někdo dělává) odmítám.
20. 11. 2014 14:09
20. 11. 2014 13:58
20. 11. 2014 13:53
Terko, pracovalo se mi s nimi snad stejně...ale chuťově se mi ciabatta z té manitoby zdála malinko jiná, snad by se dalo říct, že maličko lepší. Může to ale být jen můj pocit - třeba manželovi chutnaly obě stejně - moc
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 26 minutami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 29 minutami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Další recepty
Tématické fráze: ciabatta recept ciabatta recepty recept na ciabattu mouka manitoba autolýza recept ciabatta pekarnomanie ciabatta autolýza těsta recept na ciabatta ciabatta recept youtube mouka manitoba recepty recept na ciabatty těsto na ciabattu ciabata recept koupit mouku z manitoby ciabatta z fariny ciabatta manitoba mouka mouky manitoba veka s prefermentem
Suroviny: mouka farina, voda, droždí, sůl, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, voda, sůl
Ciabatta (s prefermentem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXw3
35 názorů