Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“
Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Energie | 7 104 kJ / 1 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,43 g |
Tuky | 67,77 g |
Vláknina | 30,93 g |
Cholesterol | 1,89 g |
Sodík | 991 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 73,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Díky tomu, že do tlačenky dávám rozkutrované kůže a tuk, není spojovací materiál (želatina) čirý. Na chuti to neubírá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 3. 2015 15:40
2. 3. 2015 15:24
"rozkutrované kůže" - nevím, ale jednou jsem byla líná kvůli trošce kůží vytahovat masový strojek a tak jsem je rozmixovala - vznikla mléčně bílá tuková emulze, takže sulc, do kterého jsem ji přidala, vypadal jako mléčný.
2. 3. 2015 10:03
2. 3. 2015 02:11
Možná jste se přehlídla v prvním řádku; autor píše ½ hlava z prasete, ne 1/2 prasete Takové množství se sní raz dva a libová tlačenka i bez chleba
Vaření tlačenek ASI prodlouží i životnost, ale hlavně prospěje chuti
"rozkutrované kůže"?
Je to sázka na jistou, že se tlačenky nebudou drolit
Mimo mísu:
Koukaje na fotečky si říkám, že pokud hajný vidí stejně i puškohledem, tak škodná v jeho revíru má pré!
2. 3. 2015 00:57
Tlačenku už nevaříš? - takto je asi jen k rychlé spotřebě.
Jaká je chuť tlačenky, když s masem vaříš i zeleninu?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 5 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 19 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 9 minutami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 13 minutami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 58 minutami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 1 hodinou
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 1 hodinou
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 1 hodinou
Fazolky s řapíkatým celerem
trdlo uvařil před 1 hodinou
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem
Dana Lubovska uvařila před 2 hodinami
Banánová bábovka
Dana Lubovska uvařil před 2 hodinami
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Další recepty
Tématické fráze: tlacenka z divocaka lada hruska libova tlačenka lada hruska tlacenka láda hruška vepřová tlačenka libová tlačenka ládi hrušky libová tlačenka podle ládi hrušky sulc z divočáka slezina do tlačenky lada hruska tlacenka z plecka lada hruška recepty tlačenka lada hruska libova tlacenka recept domaci tlacenka lada hruska tlacenka ladi hrusky veprova veprova tlacenka ladi hrusky láďa hruška recepty libova tlacenka tlacenka z divočáka recept tlačenka z divočáka recept na tlacenku z divocaka slezina z divočáka tlačenka slezina
Suroviny: hlava vepřová, koleno vepřové, srdce vepřové, slezina, játra, jazyk vepřový, kůže vepřová, sůl, koření nové koření, pepř, bobkový list, tymián, cibule, mrkev, petržel, celer, cibulka jarní, česnek, kmín drcený, koření nové koření mleté, pepř, majoránka
Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gG99
5 názorů