Karamelkové mlsání
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 204 kJ / 1 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 77,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 254,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S karamelem pracujte opatrně, protože je pekelně horký. Může se stát, že se vytvoří hrudky - v tom případě karamel procedíme přes sítko.
Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, k ořechům, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.
Hledala jsem zde dlouho podobný recept, ale stejný jsem tu nenašla. Třeba bude někoho tento jednoduchý postup inspirovat :-)
Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2015 10:28
Lou: Tak si nejsem jista, spíš myslím, že ne...
21. 8. 2015 22:07
Dala by se nahradit smetana ke slehani 12%smetanou?
16. 4. 2015 20:27
já mám podobný recept na cukroví, do karamelu vmíchám mleté ořechy vlašské nebo lískové a cornflaky a dělám do košíčků hrudky, je to výborné, jen se zapráší
13. 4. 2015 09:08
senky:
12. 4. 2015 17:02
Taky jsem dělala, je super ale dveře od lednice málem dostaly zánět pantů
12. 4. 2015 10:09
Krásný recept
12. 4. 2015 07:53
Tak to by u nás dlouho nevydrželo, "vypařilo" by se rychlostí blesku
11. 4. 2015 14:01
Co mi to děláš, když držím dietu
11. 4. 2015 12:28
danielle72: tak to je ještě suprovější. Díky za odpověď.
11. 4. 2015 12:22
yanull: Pravdu díš
11. 4. 2015 12:21
Mohu doporučit, už jsem ho dělala dříve, podle nějakého receptu z netu, mělo jedinou nevýhodu, velmi rychle mizí +2
11. 4. 2015 12:17
11. 4. 2015 12:12
MarcelaPa: Děkuji Kdepak, karamel je i třetí den (dělala jsem jej ve středu) pořád krásně vláčný. Má konzistenci přibližně jako med nebo nugeta, když ji necháš v pokojové teplotě.
11. 4. 2015 12:06
Parádní recept
11. 4. 2015 12:03
To vypadá výborně a celkem jednoduše. Jenom se chci zeptat, jestli karamel v lednici zůstane tekutý nebo ztuhne díky máslu?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 2 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 6 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 3 minutami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 2 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 3 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 3 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 7 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 7 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: karamel postup karamelová mlsani karamel na cornflaky cornflaky košíčky rychlé sladké mlsání nugeta lada hruska
Suroviny: cukr krystal, máslo, smetana ke šlehání, sůl
Karamelkové mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w5O
15 názorů