Játrový sýr II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 185 811 kJ / 44 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 371,43 g |
Tuky | 4 188,96 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 15,59 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,26 g |
Sacharidy | 297,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept z knihy Zapomenuté receptury masných výrobků, vložený na přání :))
Vnitřní sádlo si nesplést se střevním, bude k dostání spíš ve větších masnách. Dnešní prasata mívají jateční váhu asi 120 kg (oproti dřívějším 200-250 kg), tak je vnitřního sádla méně - prozradil řezník.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2015 14:54
buffalo: není cena vyšší kvůli tomu, že je vnitřního sádla v "hubenějších" prasatech o hodně méně než bývalo dřív? Jak píšu, info mám odf řezníka - a cenu si diktuje obchod.
23. 5. 2015 14:34
drobek...vnitřní sádlo není nikdy tak kvalitní jako to hřbetní a proto ani u pořádného řezníka nemůže se prodávat za stejnou cenu ! někdy se to vnitřní sádlo topí už v prstech.rozdíl v ceně je cca 50%.
22. 5. 2015 14:22
Drobek: volala jsem kvůli tomu do naší masny, která je velice dobře zásobená. Také tohle vnitřní sádlo dostávají, dá se objednat - je prý velice rychle vyškvařené (pokud se škvaří) a dříve ho hospodyně pro jeho jemnost přidávaly jako tuk do trubiček. Cena je stejná jako u hřbetního sádla.
22. 5. 2015 14:14
Takové sádlo nám přivezl kamarád, aspoň se zdá, že to je ono. Nejlepší paštika mého života. Zítra jdu nakoupit a pustím se do toho. Děkuju Cathleen.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 16 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 19 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 21 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 8 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 8 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 8 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 9 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 9 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 9 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 9 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 9 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 11 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která jsou omáčkovými mistry: Raci uvaří nejlepší koprovku, Býci zase svíčkovou
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: játrový sýr recept játrový sýr domaci jatrovy syr játrový sýr domácí výroba forma na jatrovy syr vyroba játrového sýra recept na játrový sýr jatrovy syr recepty zapomenuté receptury masných výrobků výroba játrového sýru játrový sýr výroba játrový sýr pastika recept játrový sýr - domácí výroba recept jatrovy syr ve slanine nejlepší jatrovy sýr játrový sýr cena recept játrový sýr játrový sýr recept na jeho výrobu forma na játrovy sýra recept jatrovy sýr do formy
Suroviny: játra vepřová, maso, sádlo, vejce, mouka, pepř bílý, koření hřebíček, kardamom, vývar masový, sůl, slanina
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
4 názory