Japonská polévka miso s uzeným tofu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 094 kJ / 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,62 g |
Tuky | 5,97 g |
Vláknina | 27,22 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 22,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2024 15:58
Pacesko: Miso je tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit. Ke zmíněným základním surovinám se většinou přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen.
25. 1. 2024 14:12
Tonja: Nemusíte nutně použít wakame. Můžete použít jakoukoliv řasu, vhodné jsou kupříkladu hnědé nebo černé řasy na sushi.
25. 1. 2024 14:08
Malá oprava- miso není název polévky, ale pasty. Dělá se fermentací rýže s jinými (různě) obilovinami a speciální snetí.
Jestli se v něm mají uchovat vitaminy a minerály, miso se vmíchává do polévky (jakékoliv) až před podáváním a přímo do talíře. V podstatě se to dělá tak, že na stolu je miska s miso a každý si pridá sám.
Jestli se v něm mají uchovat vitaminy a minerály, miso se vmíchává do polévky (jakékoliv) až před podáváním a přímo do talíře. V podstatě se to dělá tak, že na stolu je miska s miso a každý si pridá sám.
29. 3. 2021 13:39
1) Tuto polévku občas dělám, máme ji rádi. Bohužel vnoučata nesnáší řasu wakame, takže jen občas, když nejsou doma.
2) Chtěl jsem před pár lety ochutnat originál, tak jsme zašli v Salzburku do japonské restaurace, která hlásala, že v ní vaří kuchař z Japonska originální japonská jídla. Polévka byla zahuštěná údajně luštěninovou moukou bylo v ní i trochu nějakých těstovin, zelenina byla nakrájená nadrobno. Byla vynikající, mně se tak dobrá ještě nepovedla.
2) Chtěl jsem před pár lety ochutnat originál, tak jsme zašli v Salzburku do japonské restaurace, která hlásala, že v ní vaří kuchař z Japonska originální japonská jídla. Polévka byla zahuštěná údajně luštěninovou moukou bylo v ní i trochu nějakých těstovin, zelenina byla nakrájená nadrobno. Byla vynikající, mně se tak dobrá ještě nepovedla.
21. 3. 2020 12:49
Myslím, že k dokonalosti Vaší polévky miso chybí ještě lžička rybí omáčky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 15 minutami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 4 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 4 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 4 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 4 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 5 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: miso tofu miso tofu polévka recept čočkova polévka s z tofu japonská zeleninová polévka tofu miso polevka růžičková kapusta s uzeným tofu japonske polevky polevka smiso s tofo miso tofu polévka čočková polévka s uzeným tofu miso s tofu miso polevka s tofu miso polévka s lososem a tofu polevka miso tofu polévka miso tofu recept polévka miso s tofu polévka miso recepty z tofu
Suroviny: vývar zeleninový, pasta miso, mrkev, celer, pórek, tofu uzené, houby shiitake
Japonská polévka miso s uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bj6X
5 názorů