Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé bylinky, to vše najdeme v této nádivce.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 16 445 kJ / 3 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,18 g |
Tuky | 162,56 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 7,12 g |
Sůl | 16,73 g |
Sacharidy | 329,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kuřecí maso lze nahradit nebo obměnit nebo doplnit jehněčím, kůzlečím, krůtím, telecím – prostě jemnějším druhem masa. Zbylý vývar použijeme jako základ nějaké omáčky nebo polévky, nebo zamrazíme, je škoda ho vylévat.
Kopřivy lze vynechat, i když tam patří, ale určitě nedávat sušené, raději žádné, pokud nemáte čerstvé, lze nahradit pažitkou.
No a protože jsem toto vařila i v Praze s paní Veronikou Žilkovou, přidávám foto.
Tohle nesmí chybět na velikonočním stole a je to prostě skvělé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2009 22:24
9. 4. 2009 22:21
8. 4. 2009 23:50
8. 4. 2009 23:22
8. 4. 2009 22:33
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 38 minutami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 1 hodinou
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 1 hodinou
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 1 hodinou
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů pro dokonalou velikonoční nádivku: Poradíme, jak ji upéct, aby skvěle chutnala
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Staročeská velikonoční nádivka z krupice: Plněná uzeným masem a bylinkami a sypaná mákem chutná skvěle
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční nádivka bez masa velikonoční nádivka s kopřivami recept na velikonocni nadivku velikonoční nádivka recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka-hlavička velikonoční nádivka s kopřivama recept velikonoční nádivka nádivka s kopřivama velikonočníhlavička velikonočn nádivka velikonocni nadivka s kvasnicemi kynuta velikonocni nadivka klasická velikonoční nádivka velikonoční nádivka kynutá sváteční nádivka klasická nádivka kuzleci maso recepty velikonocni hlavicka-recept kůzlečí maso
Suroviny: plecko vepřové, bůček uzený, maso kuřecí, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn, rohlík, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, vejce, pažitka, petrželka, libeček, kopřivy, česnek, houby, máslo, strouhanka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
35 názorů