Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky zeleniny a necháme vychladnout a ztuhnout.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,48 g |
Tuky | 100,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z uvedeného množství bylo asi 1,25 litru sulcu, po ztuhnutí a odstranění sádla 1,20 kg.
V řeznictví neměli nožičky, ale zcela výjimečně měli 1 kg kůží - byla na nich i trocha masa. Tak jsem zkusila udělat sulc pouze z kůží. Nejdřív jsem myslela, že vůbec neztuhne, ale přes noc ztuhl krásně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2020 13:35
mika59: děkuji za krásnou fotku. I s kousky masa vypadá nádherně.
Od malička jsem jezdila k tetě a strejdovi mj. i na zabíjačky a tam se vše do sulcu vždy mlelo - ale asi záleží na zvyku.
Od malička jsem jezdila k tetě a strejdovi mj. i na zabíjačky a tam se vše do sulcu vždy mlelo - ale asi záleží na zvyku.
17. 11. 2020 21:59
Přidali jsme obranou nožku i zbytek kolena. Máme raději větší kousky. Přidala jsem s dovolením fotku.
19. 2. 2016 19:53
Jj, znám... Nechávám i zeleninu
No, kdyby ale kůže nebyly rozfofrované mixerem, tak by nejen chutnalo, ale i vypadalo
(to, že to oné špatně želírovalo bylo právě tím mixováním)
No, kdyby ale kůže nebyly rozfofrované mixerem, tak by nejen chutnalo, ale i vypadalo
(to, že to oné špatně želírovalo bylo právě tím mixováním)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 17 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 4 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 6 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 6 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 6 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 6 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 7 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 7 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 7 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Aspik a sulc: Ovoce, zelenina, ryby nebo maso zalité aspikem vypadají jako zatavené do skla
Jak připravit skvělý domácí sulc a jak zajistit, aby zůstal krásně čirý: Zásadní je pomalý var, chuti prospějí zelenina a správné koření
Jitrnice nebo jaternice? Poradíme, jak si tuto zabíjačkovou pochoutku připravit
Další recepty
Tématické fráze: vepřové kúže jak udělat domácí sulc jak uvařit sulc vepřové kuže recept jak udělat sulc domácí sulc z kuzi vepřové kůže recepty domácí sulc s vepřovým masem vepřové koty domácí vepřovy sulc domácí sulc z kůže recept vepřový sulc jak udelat huspeninu recept na sulc neboli huspenina co z vepřových kůží co udelat z veprovych kůzi sulc recept vepřové kůže co udělat z vepřových kůže recepty sulc huspenina
Suroviny: kůže vepřová, voda, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, koření hřebíček, mrkev, celer, pepř mletý, cibule, ocet
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwVr
3 názory