Kváskový estonský skořicový kringel
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 508 kJ / 2 033 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,62 g |
Tuky | 83,93 g |
Vláknina | 12,25 g |
Cholesterol | 391 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 267,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z chytré knihy o kvásku jsem se dozvěděla, že střídání teplot při kynutí s kváskem je žádoucí, protože v kvásku je víc druhů kvasinek a každé potřebují jinou teplotu pro svůj rozvoj. No a ještě druhá moudrost z knihy - tuk zpomaluje kynutí. V tomto těstě je dost tuku, takže si recept sám žádá pomalé kynutí. Protože chci pečivo dobré a také zdravé, rozhodla jsem se zkusit toto pomalé kynutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 7. 2016 16:04
hosta: plus 50 g másla v nádivce - ani to není na moučník hodně.
4. 7. 2016 15:58
skarlettka: tři deka tuku se ti zdá hodně?
4. 7. 2016 08:34
Mně sse nezdá, že by tam bylo tolik tuku.
13. 3. 2016 17:20
AniCiz: děkuji
13. 3. 2016 09:26
pěkně popsáno..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 15 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 44 minutami
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 47 minutami
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 1 hodinou
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 2 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 2 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 2 hodinami
Pikantní krevety v kokosovém krému
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Libečková polévka
Veronika.Hrozna uvařila před 2 hodinami
Avokádo s vejci a cottage
divozenka666 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Květnové pranostiky: Po třech zmrzlých je nejvyšší čas na choulostivou zeleninu
Další recepty
Tématické fráze: estonský kringel skoricovy kringel pomalé kynutí v lednici kváskové šneky skoricovy weigl pomalé kynutí kringel skořicové šneky s kváskem sušenky z kvásku kváskové skořicové šneky kvaskové sušenky moučníky z kvásku moucniky z kvaskoveho testa kváskové recepty skořicově kringel moučníky z kvásku recepty moučník z kvásku estónský kvásek skoricovi sneci z žitného kvásku šneka z žitného kvásku
Suroviny: mouka hladká, mléko, kvásek, máslo kakaové, vejce, cukr třtinový, sůl, máslo, skořice mletá, agáve
Kváskový estonský skořicový kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODqL
5 názorů