Pařížský krém trošku zdravěji
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 576 kJ / 4 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,30 g |
Tuky | 443,25 g |
Vláknina | 30,75 g |
Cholesterol | 883 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 167,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2016 21:21
Mili, pochopila jsem to, asi jsem to špatně napsala :) Já používám právě tu plátkovou želatinu, krém hezky ztuhne ... udržela i 3 patrový svatební, který jsem dělala a vezla hoodně daleko :)
14. 3. 2016 12:37
Petra: souhlasím, že u dortu se nedá mluvit o zdraví, ale některé suroviny nahrazuji těmi zdravějšími a proto jsem napsala do názvu "trošku zdravěji" Želatina je jedna ze surovin, které vůbec nepoužívám Kvalitní máslo v kombinaci s kakaovým máslem nám v krému chutná a navíc, když dělám patrový potahovaný dort, tak mi v dortu tento krém nádherně ztuhne a celý dort zpevní
14. 3. 2016 11:46
No, podle mě se u dortů moc nedá mluvit o "zdraví" :) Ale když si dá člověk jeden kousek a ne půlku dortu, tak je to v pořádku tak i tak :) Jinak mě pařížská šlehačka neteče, neteče mi žádný krém a nedávám do něj máslo. Co zkusit plátkovou želatinu?
14. 3. 2016 11:24
Olga Urvalkova: zdravější je díky surovinám - místo nezdravého cukru je tam třtinová šťáva, použitím nepraženého kakaa a kakaového másla přidáme tomuto krému výživovou hodnotu...a pařížská šlehačka bez másla na dortu teče, proto to dělám jako krém
14. 3. 2016 11:13
Bude výborný, ale co je na něm zdravěji? Já do pařížského krému nedávám máslo vůbec a taky krásně drží tvar, zkus
To je vlastně pařížská šlehačka, ale chutná jako krém,
To je vlastně pařížská šlehačka, ale chutná jako krém,
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 19 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 22 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 11 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 11 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 12 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 12 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 12 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 12 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 12 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 12 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Jak pěstovat pastiňák? Podobně jako další kořenovou zeleninu, jen pozor na alergické reakce
Další recepty
Tématické fráze: parizsky krem z mascarpone pařížský krém s mascarpone pařížský krém bez másla pařížský krém zdravy parizsky dort pařížský krém do dortu pařížský krém bez šlehačky pařížský krém recept potahování patrového dortu pařižsky krem z maskarpone trochu zdravější pařížský krem krém bez másla krém na dort bez másla a bez šlehačky svatebni parizsky dort recept na pařížský krém parizsky dort bez cukru aby slehacka udrzela tvar pařížský šlehačka na svatební dort pařížský krem z kvalitní cokolady paříž krém s mascarpone
Suroviny: smetana ke šlehání, šťáva třtinová sušená, kakao, čokoláda, máslo, máslo kakaové
Pařížský krém trošku zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jK5R
5 názorů