Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Suroviny
Porce: 1 porce (6 ks)
Nutriční hodnoty
Energie | 1 539 kJ / 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,04 g |
Tuky | 31,46 g |
Vláknina | 1,08 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 14,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud má někdo z hostí problém s konzumací uvedeného živočicha, tak lze použít maso z uvařených drůbežích žaludků
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2019 23:37
23. 10. 2019 23:33
AnnaHakenova: fuj se říká psovi, když strká čumák tam, kam nemá. Dobře připravení šneci jsou lahůdka.
26. 9. 2016 10:14
No, to vaše psaní mi přijde jako revanš za https://www.toprecepty.cz/recept/49532-vynikajici-... leč nevadí mi to
Pro podobné případy mám pro takové "případy" jako vy, produkt (říkám tomu "Falešní šneci po gaskoňsku", který se vám snad nebude až tolik eklovat. Některé hvězdy by z toho udělaly "nový" rcp ale taková změna v rcp nestojí ani za psí štěk, že Vy to patrně, se vší pravděpodobností nebudete zkoušet ale kdyby náááhodou někdo jiný, tak prosím zde:
Místo hlemýždích nožek vemte kuří žaludky, uvařte je, odstraňte z nich "chrupavku", a dále postupujte podle receptu. Ušetříte fůůůru času se sběrem a přípravou, příp. trochu peňez při koupi živých a hafo peněz při koupi konzervovaných šneků
...a když fáši zastříknete kapkou rybí omáčky tak pouze gurmet možná pozná, že to vedle "slimáků" ani neleželo
24. 9. 2016 18:47
24. 9. 2016 18:39
16. 6. 2016 11:15
20. 5. 2016 20:20
A jen k doplnění: předpokládám, že květ je muškátový a kůra citronová?
17. 5. 2016 10:09
17. 5. 2016 05:02
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 7 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 20 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 7 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 10 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 10 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 10 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 10 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 10 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sváteční delikatesa? Dejte si šneky! Třeba podle receptu M. D. Rettigové
Jedli byste smaženou krysu? Šílenosti na talíři, které jsou v cizích zemích naprostými delikatesami
Jídelníček šlechty 19. století: K snídani stačil jen hrnek kávy, oblíbeným předkrmem byli šneci, na čtyři porce jich bylo třeba 48
Další recepty
Tématické fráze: hlemýžď recepty hlemýžď recept recept na hlemýždě hlemýždi recept jak se vari sneci hlemýždi recepty příprava hlemýžďů recepty z hlemýždů hlemýždi hlemýždí sekaná hlemýždí farma příprava hlemýždě recept hlemýžď recepty na hlemýždě příprava hlemýždů recepty jak se vaří hlemýžď sneci farmy konzervovaní šneci recepty na hlemizde priprava hlemyzd trouba
Suroviny: maso, vývar hovězí, rohlík, mléko, máslo, žloutek, petrželka, strouhanka
Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnMQ
9 názorů