Bůček momofuku
Momofuku je název amerických restaurací slavného kuchaře, který se proslavil svým minimalistickým způsobem vaření. Dokazuje, že dobré jídlo lze připravit jednoduše, chytře a rychle.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
asi 25 plátků tj. 5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 15 284 kJ / 3 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 24,59 g |
Sůl | 61,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V původním receptu od www.cuketka.cz je uvedeno 230 °C. Mně a několika lidem, co bůček takto pekli, se úplně spálil a zadělali jsme si totálně troubu. Na těch 200 °C to úplně stačí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 7. 2016 23:07
jekyll: děkuji
3. 7. 2016 20:36
Jana Remkova: Není sladký. Je přiměřeně slaný, prostě bůček.
V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.
V pomalém hrnci to nebude fungovat. Původní princip Davida Changa je právě v té vysoké teplotě první hodinu, cukr karamelizuje při teplotě nad 186 st C. Tím se vytvoří hnědá krusta a maso se nevysuší. To co zbude v pekáči se mi zatím vždy podařilo vydrhnout - i když to nešlo vždy hladce.
3. 7. 2016 19:35
3. 7. 2016 19:00
No, já bych to asi zkusila v pomalém hrnci, pokazit tím nic nemůžu. Ale zeptala bych se. Není ten bůček sladký?? Děkuji
3. 7. 2016 17:28
Já to peču podle originálu na 230. Poprvé jsem s tou teplotou váhal, protože jsem četl horory v diskusi u Cuketky, ale nic z toho se nestalo. Troubu mám zkalibrovanou a vím, že teplota sedí. Maso před pečením umyji pod tekoucí vodou a osuším (stejně jako David Chang). Výborný recept pro svoji jednoduchost.
3. 7. 2016 16:11
cathleen: vyzkousejte, je skvely. ta sul a cukr udelaji skvelou chut. me se nechce delat ty bochanky co jsou v originalu a tak ho jime s ryzovyma nudlema polity ustricovou omackou s trochou chilli.
3. 7. 2016 15:59
Chystám se také udělat, také mě nedávno nalákal pan Cuketka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 14 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 56 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 3 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 4 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 6 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 6 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 6 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 6 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 6 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bucek momofuku pečený bůček v pomalém hrnci bůček cukr sůl bucek v cukru a soli momofuku recept bůček v pomalém hrnci monofuku bůček mamofuku recepty z bůčku buček v soli nakladany bucek v soli a cukru cuketka bůček buček s cukrem vysoký bůček top recepty bůček bucek na soli a cukru buček v soli a cukru bůček ala mamofuku bucek pomale peceni
Suroviny: bůček bez kosti, cukr, sůl
Bůček momofuku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nx3
7 názorů