Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 835 kJ / 1 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,71 g |
Tuky | 79,83 g |
Vláknina | 15,23 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 223 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 196,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podrobný popis včetně fotek najdete na webu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2016 17:50
woman: samozrejme si to zaslouzite.ponevadz jsem uz par roku nic tak krasneho spojeneho s historiji a dobrotou neidela
24. 10. 2016 17:27
nanny: Já si to nezasloužím.... ale moc moc děkuji, moc mne těší, že to chutná. Ani nevíte jak. A co se týče mého psaní, tak to je velká záliba, téměř nemoc. A myslím si, že dát k obyčejnému receptu trochu přidané hodnoty ve formě příběhu a protknout to informací a atmosférou, není na škodu, ale sem se to bohužel nevejde, tak raději na webu. Mějte krásný den. Doufám, že vyzkoušíte i Manon Lescaut, je to sladká hříšnice, takže jsem ochutnala jen velmi malinko, ale někdo se během dne postaral o to, že nám celá celičká zmizela.
24. 10. 2016 15:38
Tak jsem vcera upekla obe dorticky,jak Visnovy sad ,tak i Porta Coeli a obe jsou prevyborne,Behem peceni jsem myslela na to co semsi precetla na vasem Webu a vypravela jsem to kamaradcenym detem od kud tyto sladke dobroty pochazi.Byli nadsene nejen z vypraveni,ale kdyz se pustili do dortiku,tak jsem myslela ze je sni oba.U techto receptu uz zustanu,protoze opravdu jsou vynikajici.
23. 10. 2016 15:38
Obávám se, že podle názvu bych tento skvost opravdu nenašla, ale je fakt úžasný!
23. 10. 2016 15:04
hosta: Díky za upozornění, to mne ani nějak nenapadlo, tak to napravíme, protože už víme. Zdravím.
23. 10. 2016 15:02
casino: Tak vegetoval v Předkláštěří? Tak to jste "krajan". Nu, dnes jsem tedy propad ovoce do moučníku řešila strouhaným kokosem.
http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/
http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/
23. 10. 2016 12:01
Tiež si myslím...v názve by mohlo byť aspoň slovo "moučník". Názov by mal aspoň trochu vyjadrovať, o čom to jedlo je. Ale to je môj názor, je to na tebe.
23. 10. 2016 10:40
Máš moc hezké recepty, líbí se mi, jen se obávám, že podle sice vtipných a originálních názvů je nikdy nikdo v katalogu nenajde a to je škoda
23. 10. 2016 10:28
Jj, jako bedekr dobré... V Předklášteří jsem nějakou dobu vegetoval...
Ta dortová mouka (viz fotečky) je zajímavá Obyčejně se škrob přidává až do každého těsta vzvlášť
***
Spodní plát na desce neobkresluji, ale (nejen) do koláčové formy uložím plát těsta a válečkem pak přes hranu formy odříznu přebytečné těsto
Ta dortová mouka (viz fotečky) je zajímavá Obyčejně se škrob přidává až do každého těsta vzvlášť
***
Spodní plát na desce neobkresluji, ale (nejen) do koláčové formy uložím plát těsta a válečkem pak přes hranu formy odříznu přebytečné těsto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 8 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 13 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 58 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Další recepty
Tématické fráze: královná moučníku,rercept
Suroviny: mouka, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, jablko, mrkev, ořechy vlašské, med, kůra citronová
Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr3P
9 názorů