Gulášová polévka z líček
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 258 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,14 g |
Tuky | 7,65 g |
Vláknina | 19,70 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 103,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Polévku jsem nechala v hrnci při nižší teplotě dusit v troubě a na sporáku pak už jen vmíchala zásmažku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2017 15:42
magdalenka: toho Poličanu by zase bylo líto mně - dávat ho do gulášové polévky mám ho moc ráda. Nehledě na to, že polévka s ním bude vonět i chutnat jinak, než zcela gulášově.
5. 11. 2017 14:07
magdalenka: Ano, lidová tvořivost je nevyčerpatelná, někdy bohužel
5. 11. 2017 13:58
cathleen: Márnosť šedivá, to by ma nenapadlo, že gulášová polievka sa dá variť z párkov alebo Poličanu. Zrejme sú to smutné výtvory tzv. "vyššej" kulinárskej.
5. 11. 2017 13:13
casino: Ale to není nadsázka. Svíčková na smetaně se dělala (a správně dělá) z předem naložené svíce. To, že se tak postupem doby jmenuje každá podobná omáčka, i když je třeba z kuřecího, je jen smutný vývoj směrem dolů.
5. 11. 2017 12:38
zizala:
No, jenom díky tomu smilníkovi (na který dívky před vámi zapomněly chápu vaši nadsázku
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=+...
No, jenom díky tomu smilníkovi (na který dívky před vámi zapomněly chápu vaši nadsázku
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=+...
5. 11. 2017 12:30
casino: No, svíčková na smetaně se jmenuje právě podle masa - svíčky. Z jiného hovězího masa je to jen hovězí na smetaně
5. 11. 2017 12:18
magdalenka: pokud jsou pro někoho líčka někde nedostatkovým zbožím, tak možná chápu, že mu to přijde "líto" - ale i já je běžně používám na uvaření třeba do rajské, do koprovky, stejně tak, jako kližku. Tahle polévka musí být moc dobrá - oproti párkovým receptům
5. 11. 2017 12:07
magdalenka: co vidím recepty, tak hlavně z párků...ale nechybí tu ani pikantní gulášová polévka s Poličanem místo masa nebo gulášová polévka z pytlíku.
5. 11. 2017 12:00
Mňa by potom zaujímalo, z akého hovädzieho mäsa varia ľudia guláš, alebo gulášovú polievku??? Veď nožina a líčka sú podľa mňa na to najvhodnejšie.
5. 11. 2017 11:53
casino: snad mi to uvěříte, ale u nás občas bývala i svíčková ze svíčky - když jsme zabili vlastní mladý kousek hovězího. (Jinak - ta králičí nemusím, ale pstruží "mandličky" nikdy na talíři ležet nenecháme )
5. 11. 2017 11:44
Frantiska:
Do jisté míry Oskeruska: chápu... Možná jsou pro ni líčka taková vzácnost, že to napsala jak to napsala
cathleen:
Gulášová polévka z líček? Proč ne, ale přijde mi to jako dělat svíčkovou na smetaně ze "svíce"
Ale guláááš a nejen guláš, tak to je "maso", že
Oskeruska:
Rozumím vám
Kdysi dááávno, kdy jsem znal tak akorát líčka ze pstruha, prasete, králíka či nutrie jsem u "zlých" Němců ochutnal cosi na způsob guláše z líček a v té době jsem pak utužil družbu s náměstkem masokombinátu a vedle úzkoprofilových vepřových ocásků jsem se občas dostal i k hovězím líčkům. Jistě, poživatelný biftek z nich udělat nedokážu, ale asi je to mé nejoblíbenější maso
Do jisté míry Oskeruska: chápu... Možná jsou pro ni líčka taková vzácnost, že to napsala jak to napsala
cathleen:
Gulášová polévka z líček? Proč ne, ale přijde mi to jako dělat svíčkovou na smetaně ze "svíce"
Ale guláááš a nejen guláš, tak to je "maso", že
Oskeruska:
Rozumím vám
Kdysi dááávno, kdy jsem znal tak akorát líčka ze pstruha, prasete, králíka či nutrie jsem u "zlých" Němců ochutnal cosi na způsob guláše z líček a v té době jsem pak utužil družbu s náměstkem masokombinátu a vedle úzkoprofilových vepřových ocásků jsem se občas dostal i k hovězím líčkům. Jistě, poživatelný biftek z nich udělat nedokážu, ale asi je to mé nejoblíbenější maso
5. 11. 2017 09:14
Licka jsou urcene na duseni, je to uplně normální maso. Nechapu proč by ho mělo byt škoda. A v dnešní době jsou běžně dostupné a k sehnání :) u řezníka.
5. 11. 2017 09:05
Oskeruska: jak jsem psala už níže....chuť líček se nikde neztratila, nebyla překrytá ničím umělým, žádnou Knorr kostkou, masoxem apod. Na dušení a vaření jsou určená, líto by mi bylo asi jen vařené pravé svíčky...
Nic ve zlém, jen rada do života: O lidech, co se podobně jako ty vyjadřovali hovězími (a podobnými) slovy, říkávala moje nebožka maminka, že by si měli dát na pusu cedník
Nic ve zlém, jen rada do života: O lidech, co se podobně jako ty vyjadřovali hovězími (a podobnými) slovy, říkávala moje nebožka maminka, že by si měli dát na pusu cedník
5. 11. 2017 01:26
Nic ve zlém, ale moje první myšlenka také byla, že gulášovka z líček je zhovadilost..
4. 11. 2017 20:55
Anna Kocikova: u nás máme díky dobré masně líčka běžně, tak i na gulášovku došlo
Jedno, jestli z nich bude guláš s knedlíkem nebo tahle polévka, kterou sníme s rohlíkem jako hlavní chod....
Jedno, jestli z nich bude guláš s knedlíkem nebo tahle polévka, kterou sníme s rohlíkem jako hlavní chod....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 3 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 4 minutami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 56 minutami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 1 hodinou
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 1 hodinou
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 13 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 13 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Recepty a triky na nejlepší halloweenské cukrovinky rozhodně pobaví děti. I dospělí si s nimi až strašidelně rádi zamlsají
Připravujete tento rok halloweenskou party? Máme pro vás dokonale strašidelné, ale jednoduché občerstvení
Další recepty
Tématické fráze: gulášová polévka pohlreich polévka z liček gulášová polévka podle pohlreicha recept na gulášovku polévka z hovězích líček kv;táková polévka recept recept na nejlepší gulášová polévka pohlreich gulášová polévka recept pohlreich gulášová polévka recept zasmaska na gulasovku recepty z hovězí lička polévka pohlreich gulášová polévka z celého masa gulášová polévka hovězí líčka hovězí líčka polévka gulasova polevka od pohlreicha gulášová polevka od pohlreich polévka z hovězích hovězích líček gulášová polévka recept polreich frankfurtska polevka a gulasova polevka rozdil hovězí líčka polévky
Suroviny: líčka hovězí, cibule, zelenina kořenová, brambory, mouka hladká, sůl, česnek, majoránka, pepř černý, paprika sušená sladká, kmín drcený, sádlo, vývar hovězí
Gulášová polévka z líček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZKkE
32 názorů