Houbová polévka se strouháním
Další z polévek patřící do zlaté truhličky tradičních receptů našich babiček. Jednoduchost, pouze trocha základních surovin a nasbírané houby. Přitom po spojení všech chutí vznikne skvělá sytá polévka.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 254 kJ / 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,62 g |
Tuky | 32,66 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 310 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 90,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výborná polévka podle lehce upraveného receptu z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 4. 2024 07:55
Marie Svarcova: děkuji, Maruško, je opravdu moc dobrá - potvrzuje i celá jaše rodina A navíc bleskově rychlá a nedá moc práce - prostě zn. ideál
20. 4. 2024 08:10
Máme moc rádi houby (jen je neumím hledat tak mám jen darované ) strouhání do polévky máme také moc rádi a tato polévka je výborná.
26. 10. 2023 07:03
Franibald: to jsem ráda! Děkuji za zprávu
25. 10. 2023 12:16
výborná
10. 8. 2021 23:54
Neuvěřitelně dobrá polévka, která je pokaždé trochu jiná, podle použitých hub. Děkuji za recept, moc jsme si ji oblíbili.
20. 3. 2021 20:06
cathleen: vo videu nie je strouhání, ale kapání...už si na to reagovala nižšie...
20. 3. 2021 19:58
Gregusa: díky za vyzkoušení i fotku Polévka jednoduchá, a možná, že právě proto tolik dobrá
20. 3. 2021 19:48
Z předešlého vaření mi zbyly tři větší žampiony, tak jsem zkusil tuhle polévku. Ale neměl jsem vývar, tak jsem tam šoupl kostku houbového bujónu a také místo strouhání jsem použil kapání. Protože jsem to kapání vléval do polévky pomalu za současného míchání vidličkou, vznikla drobná zavářka. Nebylo to však na škodu, polévka je fakt vynikající. Mňam.
19. 3. 2021 15:40
Místo hrubé mouky používám krupici.
8. 1. 2020 17:43
Výborná polévka, už se chystám ji uvařit. Není tam co pakazit.
15. 5. 2018 15:13
Frantiska: jj, už jsem poslala upozornění na chybu
15. 5. 2018 13:32
nechápu video, je to polévka se strouháním, tak proč ji uvařili s kapáním
12. 5. 2018 10:09
Zajimalo by mne, kde mate tu kameru? přilepenou na čele?
30. 1. 2018 22:07
cathleen: já také skoro do všech polévek dávám vývary. Hovězí si vařím v 10l hrnci celou noc/ na noční proud/ - kosti, žebra, oháňky a hrudí a pak si ho zamrazím v mikro.sáčcích v krabičkách od mléka - kvůli pravidelnému tvaru do šuplíku. A tak mi skoro nikdy nechybí. Uvařený po zchladnutí hodně želíruje, tak mi ten litr stačí. Prostě amaroun.
30. 1. 2018 13:37
Simona Skolakova: díky, Simčo, za vyzkoušení i fotku
hospodyne: v knize dělali polévku jen z vody. Měla jsem čerstvý hovězí vývar, tak jsem ho použila - polévka je opravdu vynikající
hospodyne: v knize dělali polévku jen z vody. Měla jsem čerstvý hovězí vývar, tak jsem ho použila - polévka je opravdu vynikající
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 minutami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 33 minutami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 1 hodinou
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 3 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 4 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
Co s připálenou cibulkou? Jen správně osmažená je výborným základem omáček a gulášů
Deset tipů poradí, jak nejlépe zpracovat lesní houby. Jejich chuť a vůni si pak dopřejeme po celý rok
Další recepty
Tématické fráze: houbová polévka houbová polévka recept houbová polévka s kapáním hřibová polévka výborná houbová polévka recept houbová polévka polévka houbová výborná houbová polévka recept houbova polívka hubova polévka recept hřibova polévka recept hřibova polévka s kapanim recepty houbová polévka polévky recepty top recepty houbová polévka polevka recept recepty,polevky , houbova houbová polévika houbva polevka recepty houbová polévka
Suroviny: máslo, mouka hladká, cibule, houby sušené, vývar hovězí, kmín drcený, pepř mletý, sůl, vejce, mouka hrubá
Houbová polévka se strouháním
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jjMz
29 názorů