Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 360 kJ / 1 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 287,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vtip je v tom, že při pečení se kuře nekoupe v tuku, vypeče se tedy do křupava a všechna ta dobrota kape do brambor.
Připadlo mi důležité ukázat fotku jak vypadá kuře "na motýla"(USA) či na "žábu (Francie). Chuť křupavé kůrky a brambor se šťávou se na fotce jaksi nepozná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2018 14:13
Ale dost o tom, tady se přece vaří a mou trojkombinaci milujeme. A taky zázrak techniky, Remosku! A taky to, že lednice má mrazák dole a to kam lezu pořád nahoře. A.....
20. 3. 2018 13:30
20. 3. 2018 12:53
OT
Netvrdím, že jsme tady objevili Ameriku ale zdá se, že aspoň v něčem jsme ji předehnali Klasická trouba + horkovzduch (HV) + gril v jedné bedně je v ČR obvyklá trojkombinace
***
HV používám běžně k rychlému vyhřátí trouby...
Pak, až na výjimky, je šumák zda HV ano či ne. Dokonce mám ověřeno, že při pečení s HV není teplota o 20°C vyšší jak se zhusta rádo píše Jj, doba pečení může být kratší.
Říká se, že HV je vhodný pro pečení několika plechů současně... Mně se to neosvědčilo! Na plechách byla "hluchá" místa a než plechy rotovat a ještě otáčet, tak raději peču po jednom
Faktorů ovlivňujících pečení je celá řada: tvar plechu, hloubka plechu, otvory po stranách plechu a samozřejmě tloušťka "buchty".
Pokud "peču káču na pekáču" který se zadeklovaný vejde výškově pouze na spodní patro, pak je lepší pustit HV (sníží se riziko připálení od spodního či horního tělesa). Při pečení na plechu s alobalem platí dvojnásob!
Nejlépe se trouba otestuje při pečení cvibochu (vysušení tady neřeším) - lehce se dá vychytat výškové umístění plechu v troubě a zda s HV či bez HV
No, co mi ale hlava nebere je, že i na HV je piškot přicmoudlý někdy u dvířek a jindy u fučáku
20. 3. 2018 11:50
20. 3. 2018 11:44
20. 3. 2018 11:03
Peču bez horkovzduchu všechno, i když moje trouba tuhle možnost má. Možná je to jen tím, že s ním neumím pořádně zacházet, ale mně se neosvědčil. Horkovzduch vlastně pouštím jen na zčervenání hranolek, protože je peču v troubě a třeba na kachnu nebo husu ke konci pečení. Na kuře jsem ho mohla chvíli pustit, nevzpomněla jsem si
20. 3. 2018 10:12
20. 3. 2018 09:45
Nálev má jediný účel, prosolit kůži a cukr zkaramelizovat, pomůže hnědnutí a křupavění.
Fotka krásná, doufám že chutnalo.
V receptu je brambory nastrouhejte na plátky, a je to doslova, než jsem si pořídil mandolínu dělal jsem to na okurkovém struhadle na kolečka.
Ale jak vždycky říkám všem, je to tvá kuchyně a ty to budeš jíst. Tak co bych ti kecal do brambor
18. 3. 2018 14:23
11. 3. 2018 13:36
11. 3. 2018 13:02
11. 3. 2018 12:34
Tady mám ještě otázku - nemá ten cukr na kůži tendenci se při té vyšší teplotě připalovat?
11. 3. 2018 11:46
K marinování je něco navíc i zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Marinov%C3%A1n%C3%AD.
Ostatně to bys mohlo zavrhnout i utopence, různé čalamády a vlastně i znojemské okurky
11. 3. 2018 09:11
10. 3. 2018 23:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 6 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 1 minutou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 13 minutami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 25 minutami
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 52 minutami
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 54 minutami
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 57 minutami
Královské rohlíky
lizamzizalku uvařila před 1 hodinou
Tvarohová rychlovka
Klarson uvařila před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
horkja uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Nejlepší recepty z kuřecího masa: Je libo kuře pečené, grilované či v omáčce?
Další recepty
Tématické fráze: jak nejlepe upeci kuře jak upéci kuře recepty pro teplovzdušnou troubu kure kdyz se pece prsama nahoru pece se kure prsama dolu nebo nahoru kuře s bramborami do trouby recept krupava kuže kurete jak upéci dobré kuře jak upéci kuře v remosce pečené kuře s kuzickou brambory a kure do trouby kuře s krupavou recept kuře na na bramborách gold yukon brambory teplovzdušná trouba-recepty jak upéci křupavou kůrku na ke kuřeti ja upéci kuře obvyklá porce brambor jak nejiepe upeci kure jak na krupavou kurku kuřete
Suroviny: cukr, kuře, brambory, olej, olej olivový, brambory, pepř
Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn8r
21 názorů