Východňarské pirohy s povidly
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 071 kJ / 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,68 g |
Tuky | 10,06 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 183,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Malé kousky těsta, které vzniknou kolem dokola vyváleného kruhu, dáváme vařit k pirohům o něco později.
Dříve byla povidla daleko hustší, proto jsme je ředili vodou. Takže když se vám budou zdát moc tuhá, řeďte je lžičkami vody.
Povidla by měla být na pirohy hustší, nežli marmeláda.
Pirohy jsou dost sladké, proto se solí. Ale asi právě tím jsou tak dobré, přeji všem, dobrou chuť !!!
Jinak si můžete dochucovat, tím co máte rádi...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 8. 2018 14:48
díky nim si pochutnáváme i my všichni, tedy ten kdo sem zavítá.
Kdo založil tento web měl fakt príma nápad. Děkujeme Vám.
Kdo nerad vaří stále stejná jídla, zde si vybere a uvaří si něco nového na co má chuť a
nebo i starší jídla na která už dávno zapomněl.
12. 8. 2018 10:16
11. 8. 2018 22:54
11. 8. 2018 14:43
Já nevím zda měli tenkrát na Slovensku mák, mě to v 8 letech ani nezajímalo.
A jelikož se mák musí dochucovat cukrem, nám vůbec na pirohách nescházel,
ani zde v Čechách nám nescházel i když mák doma byl. Prostě každý je asi od
malička zvyklí na chutě z mládí...
11. 8. 2018 14:25
10. 8. 2018 23:50
Je to Ukrajina, ano je to pravda, zase chyba jako hrom...
To mi vůbec nedošlo, myslela jsem hlavně na recept.
Ach jo.
10. 8. 2018 22:25
10. 8. 2018 21:16
Moji rodiče jsou od Michalovec a ty jsou na východě Slovenska, pár km od ruských hranic.
A tak je nám vařila mamka když jsme byly malé. Potom jsme se je naučily i mi, tři sestry.
Chtěla jsi starý recept, tak tady ho máš. A mákem jsme je vůbec nesypaly...
Tento recept už má 72 let, možná i víc, nevím jak dlouho je vařila babička.
To platí i pro ty halušky od mamky.
...
Jednodušší recepty jsou zdravější než ty složité, ale to nemám ze své hlavy...
10. 8. 2018 20:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 3 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 17 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 3 minutami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 7 minutami
Fazolky s řapíkatým celerem
trdlo uvařil před 8 minutami
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem
Dana Lubovska uvařila před 13 minutami
Banánová bábovka
Dana Lubovska uvařil před 13 minutami
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 1 hodinou
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pirohy s povidly pirohy s mákem pyrohi s povidla recept na pirohy s povidly pirosky z makem pirohy s povidlama pirohy s povidly recept pirohy s povidli povidlove pirohx ruské pirohy-recept s povidly pirozky s povidly vychodnarské lokše smažené makove pirozky smažené makové pirohy recept na pirohy s povidli pyrohy s povidlama pirohy makove povidlove pirohy pirohy s povidly a s mákem riské pirohy s mákem
Suroviny: vejce, mouka polohrubá, voda, sůl, povidla švestková, voda, máslo, sůl
Východňarské pirohy s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PDNn
9 názorů