Pekařská bída
Zapomenutý recept našich babiček. Ty dokázaly vyčarovat dobrotu ze všeho, co bylo doma po ruce. Navíc konzumace máku je též velmi zdravá. ️Obsahuje až 12x více vápníku než kravské mléko. Tak udělejte něco pro své zdraví a ochutnejte něco z doby dávno minulé.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 245 kJ / 2 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,97 g |
Tuky | 76,86 g |
Vláknina | 34,35 g |
Cholesterol | 85 mg |
Sodík | 2,97 g |
Sůl | 7,17 g |
Sacharidy | 292,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z Českého rozhlasu Brno. Když jsem na recept narazila, vzpoměla jsem si, že jsme to doma dělávali. Úplně jsem na to zapomněla. Je to vyloženě pro milovníky máku, nebo když zbude více rohlíků. Použila jsem rohlíky den staré. Není to moc fotogenické, ale dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 6. 2019 11:07
29. 5. 2019 08:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Právě bylo uvařeno:
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 36 minutami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 2 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 11 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 13 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 14 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 14 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 16 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Jak upéct domácí rohlíky. Křupavé a přitom uvnitř vláčné pečivo dá naší snídani nový rozměr
Květináče s rajčaty nedávejte na severní stranu, dopřeje jim úkryt před deštěm a zalévejte je brzy ráno či večer
Další recepty
Tématické fráze: top recepty sedlácká bída stará bída recept halušky ze starých rohlíků recept bída bída recept bída recepty pokařska bida recept na pekarskou bídu pekarska kuchařka pecivalky recept obalený rohlík ve skořici top recepty
Suroviny: rohlík, máslo, mák mletý, mléko, skořice
Pekařská bída
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AZ3B
2 názory