Minutkový hovězí Stroganoff
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 2 850 kJ / 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,52 g |
Tuky | 27,07 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 10,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud máte dvě hlubší pánve, můžete v jedné opékat žampiony, přidat k nim v polovině cibuli a v druhé maso. Nikdy nedělejte vše najednou v jedné pánvi, pak by se neopékalo, ale dusilo a maso by nebylo křehké, šťavnaté, ale tuhé. Je to rychlé a do 30 minut hotové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 2. 2022 19:00
V neděli jsem se podílel na přípravě tohoto jídla pro 12 jedlíků a tuto minutku jsme pojali jako neminutku
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů...
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he?
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů...
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he?
25. 8. 2019 21:29
casino: máte pravdu víc než 5 min. to nebylo ale obrátit obracečkou šlo snadno hezký večer
25. 8. 2019 21:23
Marie Svarcova:
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že a je škoda, že jste raději nestopla celkový čas u toho masa...
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že a je škoda, že jste raději nestopla celkový čas u toho masa...
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval
25. 8. 2019 17:53
Eja57: tohle je základ a podle mne ať si tam každý dá co mu chutná 100 lidí = 100 chutí a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut - o tom to vlastně je a proto mě to bav í moc děkuji, že se Ti mé recepty líbí a něco i uvaříš - je to pro mne velká pocta
25. 8. 2019 17:47
Marie Svarcova: Také přeji hezký večer
Ráda čtu Tvoje recepty i podle nich vařím...
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)
Ráda čtu Tvoje recepty i podle nich vařím...
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)
25. 8. 2019 17:33
Eja57: díky, je mi to známo že v Rusku hranolky, běžnější u nás je rýže a to ostatní neminutkové se jen jako Strganoff tváří Hezký večer
25. 8. 2019 16:57
krása
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 42 minutami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 2 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 5 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí maso s rajčatovo-paprikovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí kmínový chleba
JaninaZ. uvařila před 4 minutami
Špenátový quiche
tomas392 uvařila před 21 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
TondaJ uvařil před 1 hodinou
Segedínský guláš
kachlicka77 uvařil před 2 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 2 hodinami
Hrachová polévka z uzených žeber
Brusinka12 uvařila před 2 hodinami
Citronová bábovka babeta
Elaineeeming uvařila před 3 hodinami
Jednoduchá bublanina
Darmina uvařila před 3 hodinami
Krupičková polévka
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Polévkové koření z libečku
Kveta58 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zelený hrášek je výživný a oblíbený hlavně mezi dětmi. Využijeme ho do řady pokrmů i ke konzervaci
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Míša řezy, které vždy přijdou k chuti. Jak připravit jejich zjednodušenou verzi - dezert ve skleničce
Další recepty
Tématické fráze: hovězí minutkový steak minutkový steak minutkový hovězí steak minutkovy hovězí steak recepty hovězí minutkový steak recept minutový steak hovězí minutový steak recept minutkovy steak recept hovězí stroganoff, steakové hranolky minutový steak hovězí hovězí minutkovy steaky recept na minutkovy steak minutkový recepty steyky původní recept stroganof minutkove hovězí minutkové steaky minutkové hovězí steaky hovězí minutka recept minutkovy steak z hovězí msda hovězí minutkový steak se zampiony
Suroviny: maso hovězí, žampióny, cibule, máslo, olej, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, limetka, okurky sterilované
Minutkový hovězí Stroganoff
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bqln
7 názorů