Výpečky z remosky II
Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Energie | 15 545 kJ / 3 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 148,74 g |
Tuky | 337,10 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 496 mg |
Sodík | 608 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 18,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept je jednoduchý a je určený pro ty co nemají odvahu, nebo si myslí, že to nejde udělat v remosce, nebo nemají troubu jako já. :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 1. 2023 21:06
Koukám, že se tu rozvinula debata o tom, co je remoska a co pečenka. Lidi, neblázněte, jde o recept a kdo umí jen trochu vařit, tak v tomhle se nešťourá, tato diskuse patří jinam, jak už tu bylo napsáno. Já výpečky umím, jen jsem se podívala a nestačila jsem se divit. Všechno v pořádku, mám jen dvě menší připomínky. První je, že pokud se peče v té nové s nepřilnavým povrchem, není třeba vůbec podlévat, maso pustí šťávy dost a chceme péct a ne dusit. Doba pečení je cca 1 - 1,5 hodiny, ty dvě je opravdu hodně, maso pak "nitkuje". Druhá, pokud dělám z bůčku, nepřidávám už sádlo, z bůčku se ho vypeče dost. Jinak recept úplně v pořádku, já tedy dávám z koření sůl, kmín a pepř - dost. Vařím už poctivých 50 let. Bohužel všechny hliníkové remosky mi odešly a musela jsem koupit novou s nepřilnavým povrchem, ale peče stejně dobře. Jen to s ní umět. Všem dobrou chuť.
12. 9. 2019 16:07
cathleen: To není pečenka, ale elektrická víceúčelová pánev Eta 1160 - mám ji také. Pečenka byla trochu jiná
12. 9. 2019 12:49
Zajisté jsme si ujasnili více věci, aspoň já ano..
12. 9. 2019 12:36
tom.palda: I ta "remoska originál" je obchodní název nové vyráběného produktu, který ti budou v Datartu nabízet. Je "remoska" bez jakýchkoliv přídomků - a ta peče tak, jak píšeš, i ta stará, i ta nová. Ty báječné výpečky jsou nepochybně pečené ve starším typu, takovém, jaký mám i já a nikdo mi nevysvětlí, proč ta stará hliníková je mnohem lepší než ty nové teflonové
Pokud v komentáři mluvila Cat o "klasické", tak jen proto, aby ji odlišila od těch různých pečenek a elektrických pánví - a v komentáři oproti názvu to má toto upřesnění logiku.
Myslím, že je jasné, kde vznikl problém, který tě tak popudil - Tejaja se přehlédla a svou radu v komentáři 11.9. ve 20.33 směřovala na tebe místo na ten druhý recept, který sice mluví o remosce, ale o remosku nejde.
Tak jsme si to snad vysvětlili, pokud chcete o remosce dále diskutovat, budu muset komentáře přesunout jinam
Pokud v komentáři mluvila Cat o "klasické", tak jen proto, aby ji odlišila od těch různých pečenek a elektrických pánví - a v komentáři oproti názvu to má toto upřesnění logiku.
Myslím, že je jasné, kde vznikl problém, který tě tak popudil - Tejaja se přehlédla a svou radu v komentáři 11.9. ve 20.33 směřovala na tebe místo na ten druhý recept, který sice mluví o remosce, ale o remosku nejde.
Tak jsme si to snad vysvětlili, pokud chcete o remosce dále diskutovat, budu muset komentáře přesunout jinam
12. 9. 2019 12:26
to je dost dobrý.. Levá je ta co jí používaji a nazývají lidé kteří neznají nebo neví jak vypadá ta pravá, tá originální...
12. 9. 2019 12:18
tom.palda: spíš "klasická". Slovo "pravá" mi nabízí otázku, která remoska je tedy ta "levá"? Každopádně pravda je v té informaci o ohřevu - pouze remoska ohřívá (peče) svrchu.
12. 9. 2019 12:07
cathleen.: ano ale jde hlavně o to, že a to tady někdo nějak nechce pochopit co se snažím říct, že pečenka(tá z receptu o kterém se tady bavíme) od ety pracuje na jiném principu ohřevu(což je patrné z fotek u receptu)a to, že peče zespoda jako jakákoli jiná pánev.. "Remoska" oproti tomu, ať už jí vyrobil kdokoli peče na jiném principu a to shora za pomoci rozvádění tepla po stranách a na dno nádoby.. A teď mám tedy dotaz, jaký je rozdíl, mezi tím, že ty nazveš remosku "klasickou" a já "pravou" . Já totiž osobně taky neznám "klasickou" remosku je jen Remoska originál... Tak a teď babo raď..No asi nejlépe by nám to osvětlili odborníci... a to my tady nejsme.. Ti pracuji v Datartu a smějí se...
12. 9. 2019 11:30
tom.palda: tahle "remoska" od Ety (z receptu Výpečky z remosky 1) se jmenuje pečenka - měla ji i moje babička. Na klasickou remosku nedám dopustit stejně, jako třeba Merylas a spousta dalších spokojených lidí.
12. 9. 2019 09:25
No a ještě jeden na konec.. Pravá remoska je podle mě ta, kterou vyrábí firma Remoska s.r.o. sídlící ve Frenštátě pod Radhoštěm www.remoska.cz . Ostatní jsou buď nápodobeniny, nebo kopie té původní..
Tolik jen pro vysvětlení, proč tedy pravá remoska..
Tolik jen pro vysvětlení, proč tedy pravá remoska..
12. 9. 2019 09:17
Pro teteja. Potom tedy nechápu, proč to té paní která recept napsala nenavrhnete, když vlastně nedělá recept Výpečky z remosky ale výpečky z pečící pánve.. Já jen nazval skutečnou remosku pravou, protože jsem musel.. Rád nazývám věci pravými jmény.. Toho datartu je mi líto.. Vzhledem k tomu jaké jsem při poslední návštěvě tohoto obchodu viděl prodavače, tak ale pochybuji, že ví k čemu taková remoska vůbec slouží.. pro ně by to mohlo být nějaké zařízení pro přenos hudby nebo dat.. Taky ba bylo fajn si zadat do vyhledávače výraz pravá remoska a uvidíte jak taková remoska vypadá... já to pro jistotu udělal..
No , ale pro klid duší recept předělám na barvitý název " Výpečky z remosky II"..
No , ale pro klid duší recept předělám na barvitý název " Výpečky z remosky II"..
11. 9. 2019 22:22
tom.palda: tak už vím proč jsou tady receptíky v názvu 1,2 atd.ono to asi nechce už vzít a nejde teda vložit neb ten název už tu je,tak už teď chápu ,že jsi zvolil tento název i když je vlastně zavádějící neb pravá remoska opravdu neexistuje,je jen jedna a většina jí znáA dostali jsme se někam úplně jinam,ale tvoje chyba to není
11. 9. 2019 20:33
tom.palda: No áno, ale potom by som to nazvala z pečící pánve, nie pravé remosky. Skúsila som byť za blbca a pýtala som si v Datarte pravú remosku. Nastal všeobecný smiech, čo to vlastne chcem, a či som videla nepravú.
10. 9. 2019 19:37
Remoska je na pečení fajn. Mám dvě, jednu malou a jednu velkou. Já bych místo papriky a grilovacího koření dala česnek. Ale každý dle své chuti.
10. 9. 2019 16:12
Pro tejaja.. čekal jsem až se na to někdo zeptá.. Tak když jsem chtěl nazvat recept "Výpečky z remosky" tak to nešlo a musel jsem změnit název.. taky jsem se díval na tento recept a zjistil jsem že není dělaný v remosce , ale spíše bych to nazval pečící elektrickou pánví.. Pravá remoska peče shora ..
10. 9. 2019 16:01
Recept je dobrý, ale prosím, aká je nepravá remoska? Remoska je proste remoska, ani pravá ani nepravá.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 17 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 1 hodinou
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 4 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 5 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 5 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 6 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 15 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: výpečky z remosky výpečky v remosce recept do remosky recepty v remosce výpečky v v remosce recepty pro remosku výpečky z v remosce remoska typ ii výpečky z bůčku v remosce remoska recepty kuchař ví vípečky zelí a vypecky v remosce vypecky do remosky recepty z remosky remoska výpečky remoska pecenka
Suroviny: cibule, bůček, sádlo, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření grilovací, voda
Výpečky z remosky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5rk
16 názorů